On Binlerce Genç Gençlik Şöleninde Buluştu

SANAT - 19-05-2024 16:30

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yerel seçim öncesi gençlere verdiği konser sözünü yerine getirdi. Ağbaba, on binlerce gençle Gripin konserinde bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Binası arakasında alanda kurulan Sahnede gençler Gripin Gurubu ile Eymen ve Fatih Genç’in sahne aldığı konseri izlediler.

Malatya ve gençlerimizin moral bulması, yıkılan psikolojimizi biraz düzeltmek için etkinlikler yapacağımızı sözü veren Ağbaba, konser öncesi yaptığı selamlama konuşmasında “45 gün boyunca gençlerin yüreğine bir umut olduysam, sevinç olduysam ben bu seçimi kaybetmedim. Malatya’yı kazandım. Sizleri kazandım.” dedi.

Ağbaba gençlere şu ifadelerle seslendi. “Ben en çok çocukları ve gençleri seviyorum.  Malatya’nın İnsanları, gençleri ve çocukları ile buluşmaktan gurur ve onur duyuyorum. En çok da –Down sendromlu ve otizmli çocukları göstererek- bu özel çocukları seviyorum. Yaşa Malatya, gençlerle, kadınlarla, çocuklarla yaşa, mutlu ve huzurlu yaşa Malatya” diyerek konuşmasına başladı. Bugün bizim için kıymeti bir gün.   Sadece bu coğrafyada yaşananlar için değil herkes için mutlu ve onurlu bir gün.  Bugün Türk halkının bağımsızlık mücadelesini başlatan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı gün. Bugün özgürlük mücadelesinin başlatıldığı gün.  “ dedi.

“MAZLUM FİLİSTİN HALIKININ YANINDAYIZ”

“Sevgili Malatyalılar, ben de gücümü Malatyalılara olan sevgimden alıyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ İyi, ki Malatyalılar var. Bu yüzden Atatürk’ün bu bayramı neden gençlere emanet ettiğini daha iyi anlıyorum. Çünkü 19 Mayıs umudun yeniden yeşerdiği bir gündür. 19 Mayıs Türk Milletinin, Kürdiyle Türküyle güçlülere, zalimlere başkaldırdığı bir gündür.  Emperyalizme karşı mücadele günüdür.  Bu gün buradan bir de selam gönderelim. Aylardan beri İsrail’in katlettiği mazlum Filistinlilere bir selam gönderelim. Katilleri kınayalım. Hep beraber Filistin halkının yanında olduğumuzu Malatya’nın bu büyük meydanından Dünyaya bir kez daha haykıralım.  Filistin halkının yanındayız. Mazlum Filistinlilerin yanındayız.” dedi.

“ZAFER, BOZKURT, RABİA İŞARETİ AYNI MEYDANDA BULUŞTU, KALP OLDU, SEVGİ OLDU”

Ağbaba,  “Ben tarihimizden, Malatyalılardan, siz gençlerden aldığım güç ile yola çıktım. Birlik olduk Malatya ittifakını kurduk.  Birlik olduk, hep beraber Malatya’yı bir araya getirdik. Bu ittifakın en büyük gücü siz gençlersiniz.  En büyük güzü de kadınlar. Bu meydanda Milliyetçi ülkücü demokratlar var mı?  Bu meydanda muhafazakar demokratlar var mı?  Bu meydanda solcular var mı? Bozkurt işareti ile Rabia işaretini, zafer işaretini aynı meydanda buluşturdum.  Bozkurt, Rabia ve zafer işareti hep birlikte sandıkta buluştu.  Bu meydanda buluştu.  Ne oldu, Kalp oldu, Sevgi oldu. Bu ittifakı kurduğumuz için kendimle gurur duyuyorum.  En fazla da sizlerle gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

“BENİM EN BÜYÜK BAŞARIM MALATYA İTTİFAKINI KURMAKTIR”

“Benim en büyük başarım Malatya ittifakını kurmaktır.” Diyen Milletvekili Veli Ağbaba, “ Malatya’nın umudu gençlere tek bir mesajım var. Sizlere Malatya’ya umudum gençlere tek bir mesajım var. Ben çıktığım bu yoldan dönmem.  Malatyalı anaların gözyaşları dininceye kadar ben bu yoldan dönmem. Malatya’da yoksulluk bitinceye, gençlerimiz hak ettiği yaşamı yaşayıncaya, çocuklarımız mutlu oluncaya kadar mücadeleme devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“UMUDUNUZU YİTİRMEYİN. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

“Bu seçimi kaybettim mi? Ben bu seçimi kaybetmedim. Bu seçimde geçmişte AK Partiye oy veren, MHP’ye oy veren Refah Partisine oy veren her bir gencin gönlünü kazandım” diyen Ağbaba, “45 gün boyunca gençlerin yüreğine bir umut olduysam, sevinç olduysam ben bu seçimi kaybetmedim. Malatya’yı kazandım. Sizleri kazandım. Atatürk diyor ki umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Sizler de umudunuzu yitirmeyin. Birlikte başaracağız, başaracağız, başaracağız. Gençler beni asla yalnız bırakmadınız. Bundan sonra da bu yolda benimle yürümeye var mısınız? –Evet – sesleri sonrası, bütün gençlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Bütün önyargıları tuzla buz ettiniz. Hepiniz sağ olun var olun. Sizler Malatya’daki tüm önyargıları tuzla buz ettiniz. Hepiniz sağ olun var olun.” Şeklinde konuştu.

“BABALAR SÖZÜNÜ TUTAR BEN DE SÖZÜMÜ TUTTUM”

Veli Ağbaba, “Burada bulunan gençlerin, hepinizin abisiyim, amcasıyım.  Seçim döneminde söz vermiştim. ‘Malatya’yı kültür sanat şehrine dönüştüreceğim’ demiştim. Gençler eğlenecek demiştim. Malatya’da sadece şehir yerle bir olmadı, Malatya’da Umudumuz, moralimiz yıkıldı. ‘Malatya’da konserler düzenleyeceğim’ demiştim. Babalar sözünü tutar mı? Ben de sözümü tuttum. Bu, ilk etkinliğimiz. Son değil, devam edeceğiz.” dedi.

ATATÜRK ADININ YAZILMADIĞI 19 MAYIS PROGRAMINA TEPKİ

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ndayız” diyen Ağbaba, “ Valilik bayram etkinliklerinde Atatürk’ün adını yazmamış, ‘19 Mayıs etkinlikleri’ yazmış. Birileri Atatürk’ü unutsa da sevgili gençler Atatürk’ü unutmayız. Bu topraklarda yaşayan herkesin lideridir, önderidir, ülkemizin kurucusudur. Atatürk’ü seviyoruz. Şimdi size yeniden söz veriyorum. Malatya’nın birlik olma mücadelesini kazanacağız. Yine söz veriyorum, Malatya ittifakını bir arada tutacağız. Malatya’yı güzel günlere hep beraber kavuşturacağız. Ben hazırım. Benim sorumluluğum, yüküm 31 Marttan sonra en az 3 kat arttı. Bana inanan hiçbir gencimin yüzünü yere baktırmayacağım. Mecliste Malatya’ya bir haksızlık yapılırsa Malatya için masayı da kırarım. Kapıyı da yumruklarım. Malatya için her şeyi yaparım. Malatya sahipsiz değil.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN SELAMINI İLETTİ

Ağbaba, CHP Genel Başkanı, 2. Yüzyılın lideri, Türkiye ittifakını kuran, Malatyalıların dostu Özgür Özel’in selamlarını iletti.  ‘Kırmızı Beyaz, En Büyük Türkiye ve en büyük Malatya’ sloganıyla konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmanın ardından program Eymen, Fatih Genç ve Gripin Grubunun konseriyle devam etti. Binlerce genç söylenen şarkılara eşlik etti. Ağbaba, Yazıhan belediye başkanı Abdulvahap Göçer ile birlikte Gripin Grubuna el dokuması halı ve Malatya kayısısı hediye ederken, Gripin Grubunun solisti Birol Namoğlu ise kendilerini Malatyalılarla buluşturduğu için Veli Ağbaba’ya teşekkür etti.

Günün Diğer Haberleri