POLİTİKA

"Afet konutların inşası hız kesmeden sürüyor"

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da 23 bin 861 afet konutu ve köy evlerindeki çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyledi.
Kentin yeniden imarı ve ihyası noktasında Yeşilyurt ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da 23 bin 861 afet konutu ve köy evlerindeki çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.
Deprem konutlarının yapımında önemli aşamalar kat edildiğini ifade eden Ölmeztoprak, “Malatya'mızda deprem sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hızlı bir şekilde yapımına başlanan konutlarımız iki ay içerisinde hemşehrilerimize teslim edilmeye başlanacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca ilgili kurumlarımız ile 77 bin 717 afet konutu, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm yapılacak. Şuanda da 23 bin 861 afet konutu ve köy evimizin yapımı hız kesmeden sürüyor” Dedi.
Yerinde dönüşüm projelerine de değinen Milletvekili Ölmeztoprak, “Hemşerilerimizin mahalle kültürünü yaşayabilecekleri sağlam, güvenli ve iklim dostu evler inşa edilmesi noktasında çalışmalar sürüyor. Bu anlamda Yerinde Dönüşüm projesi çok büyük öneme sahip ve Malatya'da şu ana kadar başvuru sayısı 30 bin 215 oldu. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Genel Müdürlerimize, Daire Başkanlarımıza, tüm personellere ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” İfadelerini kullandı.
Yeşilyurt’un imar ve ihya süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak, “Bugün Yeşilyurt ilçemizin imar, inşa ve ihya çalışmalarını değerlendirmek üzere bir araya geldik. İlçemizde çok sayıda tescilli bu yapıların yapımı Tarihi dokunun korunumu için çok önemli. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız bir bütünlük içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeşilyurt ve Tarihi Yerlerin Yeniden İmarı çalışmalarının yakından takipçisiyiz. Bu anlamda özellikle hemşehrilerimizin de görüşlerini sürekli alıyor ve bölgede yaşanan sorunları yakından takip ediyoruz. İlgili Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte Üniversite Öğretim Üyelerimiz ve STK temsilcilerimizin de fikir ve görüşlerine önem veriyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin