GENEL

İlk deprem konutları Kasım ayında teslim edilecek

İlk deprem konutları Kasım ayında teslim edilecek

Asrın felaketinden etkilenen illerin başında gelen Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yapımı süren deprem konutlarında ilk etap konutlar önümüzdeki ay depremzedelere teslim edilmeye başlanılacak. En erken Malatya’da evlerin teslim edileceğini söyleyen Belediye Başkanı Durali Zelyurt, TOKİ evlerinin ilçede hızla yükseldiğini ifade etti.
6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Malatya’da depremzedeler için yapılmaya başlanan TOKİ konutları hızla yükselmeye devam ediyor. Asrın felaketi sonrası büyük yıkımın yaşandığı ilçelerden biri Doğanşehir’de de hiç zaman kaybedilmeden başlanan konutlarda ilk etap evleri bitmek üzere. Deprem öncesi TOKİ’ye verilmek üzere hazırlanan rezerv alanının hazır olması nedeniyle ilk inşaatlara başlanan yer olan Doğanşehir’de ilk etap olarak yapılan 349 konut önümüzdeki Kasım ayında noter çekilişi ile depremzedelere verilmeye başlanacak.


Zelyurt, Hatay’dan sonra en fazla hasarın olduğu ilçe olarak Doğanşehir’in zarar gördüğünü söyleyerek, ilk günden bu yana vatandaşların sıcak evlerine geçmeleri için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. İhale edilerek hemen inşaatına başlanan 349 konutun bitmek üzere olduğunu ve Kasım ayında teslim edileceğini söyleyen Zelyurt, “İkinci etap ile ihalesi yapılan 603 konut ve 3 etap 724 konutun da yapımı hızla devam ediyor. İkinci etap konutlarının da önümüzdeki Aralık -Ocak aylarında teslim edileceğini söyleyebiliriz. Binalarımız 5 katlı, ancak kot farkı nedeniyle ön cepheden 7 kat gibi görünüyor” dedi.


3. etap olarak inşaatına başlanan 724 konutun da önümüzdeki Mayıs-Haziran ayına kadar tesliminin planlandığını belirten Zelyurt, toplamda bin 676 toplu konutun 2024 yılında depremzedelere teslim edileceğini söyledi. En kaliteli malzemelerle depreme dayanıklı olarak inşa edilen konutların 105 metre kare 3+1 olarak planlandığını ifade eden Zelyurt, “Deprem sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili tüm bakanlarımızın ilçemize gelerek bizleri ziyaret etmeleri bizleri mutlu etmiştir. En fazla yıkımın olduğu ilçelerden biri olan Doğanşehir’e verilen destek ve önemden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin