ASAYİŞ

Hayali prefabrik ev almaktı: dolandırıldı

Hayali prefabrik ev almaktı: dolandırıldı

Malatya’da 6 Şubat depremleri sonrasında ev sahibi tarafından evden çıkarılan Tülay Gökçe, prefabrik ev sahibi olmak isterken 400 bin TL dolandırıldı. Şimdilerde bir çadırda hayatını sürdüren 3 çocuk annesi kadın yardım bekliyor.
İddiaya göre, Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi’nde eşi ile birlikte yaşayan 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Tülay Gökçe, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrasında ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Bunun üzerine ev arayışı içerisine giren Tülay Gökçe yakınlarının yönlendirmesiyle yaklaşık 6 ay önce prefabrik ev satışı yaptığı ileri sürülen bir şahısla tanıştırıldı. Bu esnada şahsa 218 bin TL ödeme yapan Tülay Gökçe daha sonra şahsa ulaşamayınca savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

“Çadırda harabelerin arasında yaşıyorum”
Ev hayali kurarken toplamda 400 bin lira dolandırıldığını ileri sürerek çadırda hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade eden Tülay Gökçe, "Depremler sonrasında ev sahibi yakınlarının geleceğini söyleyerek bizleri evden çıkardı. Ben de bu sırada eşime prefabrik ev yaptıralım dedim. Bunun üzerine araştırma yaparken yakınlarımız bize 15 gün içerisinde evi yaparak bizleri teslim edebileceklerini söyledi. Belirttikleri şahsa 218 bin TL ödeme yaptım temel atıldı atılacak derken toplam 400 bin TL paramız gitti. Çadırda harabelerin arasında yaşıyorum, buraları da yıkmaya geldiler ağlayarak yıkımı durdurdum. Beni oyuna getirdiler. Evim yıkılmadığı için yardımda alamıyorum, sağlık sorunlarımda var. Konu hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum mağdurum yetkililerden yardım istiyorum” diye konuştu.

AdminAdmin