SAĞLIK

"Eski Malatya Semt Polikliniği 22 mahallenin yükünü alacak"

Eskimalatya’da Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiği alanda yapımı tamamlanan Semt Polikliniği hizmete girdi. Başkan Güder, merkezin 22 mahallenin sağlık yükünü alacağını söyledi.


Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Eskimalatya’da Battalgazi Belediyesi’ne ait alanı Sağlık Bakanlığı’na tahsis etmesinin ardından yapımına başlanan Semt Polikliniği’nde çalışmalar sona erdi ve poliklinik bölge halkının hizmetine açıldı. Asrın felaketi sonrasında mevcut binası hasar gören Eskimalatya Semt Polikliniği, yeni yapılan binasıyla sağlık hizmetine devam edecek.
Eskimalatya bölgesinde yer alan semt polikliniğinin uygun olmayan şartlarda hizmet verdiğini ifade eden Osman Güder, “Belediyemize ait şu anda bulunmuş olduğumuz yerde 5 dönümlük bir arazimiz vardı. Burada bir semt polikliniği kurulması için o zaman bir istişaremiz olmuştu. Önceki dönem vekilimiz Hakan Kahtalı’ya teşekkür ederim; onun girişimleriyle dünya bankasından bir bütçe ayrılmış oldu. Bu bütçe burada kullanıldı. Güzel bir semt polikliniği, içeriyi gezdik. Nezih bir ortam. Buraya bağlı olan 22 tane mahallemiz var. Bu 22 mahallenin yükünü semt polikliniğimiz karşılamış olacak. Zaten sağlık sektöründe de hocalarımızın, bakanımızın arzu ve isteği birinci derece sağlık merkezlerini aktif hale getirip hastanelerin yükünü azaltmak. Bu doğru politika uygulanıyor. İnşallah bu bölgenin birincil derecede yükünü almış olacak. Vatandaşlarımız tedavilerinin büyük bir kısmını burada karşılamış olacaklar. Bu bölge için gerçekten elzem ve güzel bir hizmet oldu. Başta sağlık il müdürümüzle geldiği günden beri bu semt polikliniğimizin aktif hale gelmesi için istişare halindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetin Battalgazi’mize, Eskimalatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Başkan Güder: “Hep Beraber İlçemize Nasıl Katkı Sağlarız; Onun Gayreti İçindeyiz”
Battalgazi Belediyesi’nin her alanda diğer kurumlara destek verdiğini söyleyen Başkan Güder, “Sadece vatandaşımızın bildiği yol, altyapı çalışmaları değil sağlık olsun, eğitim olsun birçok hizmette belediyelerin etkisi vardır. Depremden sonra şehir yenilenecek, yeniden yapılacak. Tabii yenilenirken, yeniden yapılırken belediye olarak sağlık müdürlüğümüze katkı noktasında olsun, eğitim camiası, diyanet, çevre ve şehircilik olsun bütün bakanlıklara biz belediye olarak ekstra hizmetleri sunuyoruz, destek veriyoruz. Burada da hem yerin verilmesi hem çevre düzenlemesinin yapılması noktasında belediye olarak katkı veriyoruz. Biz belediye olarak hocalarımızın emirlerinde olacağız. Nihayetinde hepimiz vatandaşa amme hizmeti yapıyoruz. Hep beraber nasıl Malatya’ya, ilçemize katkı sağlayabiliriz; onun çabası, gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk ise, “Battalgazi’de biliyorsunuz, eski hastanemizin olduğu yerde 300 yataklı güzel bir hastane yapıldı. Orada da başkanımızın ciddi emekleri var, biz teşekkür ediyoruz. Ne zaman sıkışsak, kapısını çalsak sağ olsun başkanımız her zaman yanımızda. O hastane de şu anda tam kapasite çalışmakta. Başkanımızın destekleriyle ve tahsisleriyle bu sağlık tesisimizi kazandırdık. 2100 metrekare bir sağlık tesisi. Başkanımızın ifade ettiği gibi krizi fırsata çevirmemiz lazım. Özellikle aile hekimliği birimi kurmak için başkanımız bize alanlar tahsis etti. Başkanıma teşekkür ediyorum. Bunlar yapıldığında Battalgazi sadece Eskimalatya olarak değil bütün bölgelerinde aile sağlığı merkezleri, sağlıklı yaşam merkezleri, 112 istasyonlarıyla, semt polikliniğiyle Battalgazi Devlet Hastanesi’yle kendine yeten ve ilçesine, halkına yakışan bir hizmet sunacak. Bu konuda da başkanımızın her zaman bize kapısı açıktı ve bütün desteklerini bize verdi. Sağlık camiası ve Battalgazi halkı olarak kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin