GENEL

Çakır: 8 ayda 39 bin ton kayısı ihraç edildi, 207 milyon dolar gelir sağlandı

Çakır: 8 ayda 39 bin ton kayısı ihraç edildi, 207 milyon dolar gelir sağlandı

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Malatya'da 2022 yılının 8 ayında 39 bin 870 ton kuru kayısı ihraç edildiğini ve 207 milyon 888 bin dolar gelir elde edildiğini söyleyerek "Bu rakamlar kayısının Malatya için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Milletvekili Çakır, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile birlikte kuru kayısı lisanslı depoyu ziyaret etti.

Lisanslı depoyu gezen Çakır, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Kayısı Malatya için çok önemli. Kentimizde bugün kayısı ağacı sayısı 9 milyona yaklaşmış vaziyette ve her sene de üretim artıyor. Dünya kuru kayısı üretiminde ülkemiz ciddi bir söz sahibi ve Malatya ekonomisini de kayısı direkt etkiliyor. Kayısımızın bu sene hak ettiği değere ulaşması üreticimiz için, halkımız için çok önemli. Yapılan soğuk hava depoları ile de kayısımız hem daha güvenli ortamlarda muhafaza ediliyor hem de daha kaliteli olarak ihraç edilmesi sağlanıyor. Depomuzda şu anda 3 bin ton kayısı saklanıyor. Hemşehrilerimiz güvenerek ürünlerini buraya getiriyor" şeklinde konuştu.

Kayısı ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Çakır,   "Ağustos'ta 5 bin 454 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi. 29 milyon 766 bin dolar gelir elde edildi. Malatya'da 2022 yılının 8 ayında 39 bin 870 ton kuru kayısı ihraç edilerek 207 milyon 888 bin dolar gelir elde edildi. Bu rakamlar kayısının Malatya için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTB Başkanı Ramazan Özcan ise, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyete geçirdiğimiz kuru kayısı lisanslı depoculuk ile üreticilerimiz ürünlerini sağlıklı depolama imkanına kavuştu. Biz şu anda 3 bin ton kuru kayısıyı depolarımızda muhafaza ediyoruz. Bu yatırım hiç şüphesiz Malatya için çok büyük bir yatırım oldu" diye konuştu.

AdminAdmin