GENEL

Önver, Genç Memur-Sen’in 10. yaşını kutladı: Kuruluş sürecini ve misyonunu anlattı

Önver, Genç Memur-Sen’in 10. yaşını kutladı: Kuruluş sürecini ve misyonunu anlattı

Genç Memur-Sen 10.Yaşında

Genç Memur-Sen Malatya İl Başkanı Oğuzhan Önver Genç Memur-Sen’in kuruluş sürecini ve misyonunu anlattı. Genç Memur-Sen’in 10. Yılını kutlayan Önver, Memur-Sen ne sıradan bir sendikal hareket ne de sıradan bir sendikal akımın tezahürüdür dedi. Önver’in yazılı yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Genç Memur-Sen, Memur-Sen konfederasyonunun gençlik teşkilatı olarak 12.12.2012 tarihinde Ankara’da kuruldu. Ulusal ve uluslararası arenada, gerek emek hareketi açısından gerekse sosyal sorumluluk açısından önemli bir yerde duran Memur-Sen, ne sıradan bir sendikal hareket ne de sıradan bir sendikal akımın tezahürüdür. Referanslarını kendi dinamiklerinden almaktadır. “Özümüz medeniyetimizdir” diyen bir emek hareketidir.

Genç Memur-Sen Olarak Yeni Atılımları Gerçekleştirecek Birikime ve Heyecana Sahibiz

Genç Memur-Sen,  ilim, irfan, hikmet, aksiyon temelinde bir mücadeleyi benimseyerek, medeniyet ve insani değerler yönünden kişilik sahibi, şahsiyetli bir duruşa sahip gençlik için kurulmuştur. “Çağı kurtarmanın bir eylemidir, çağ dışı görünen ilgimiz bizim” diyor kurucu genel başkanımız Mehmet Akif inan hocamız. Dolaysıyla genç Memur-Sen çağa ve mekana hakim, onun idrakinde olan şuurlu bir gençlik teşkilatıdır. Yeni ve adil bir dünyanın tesisi için iyilikleri çoğaltmak, kötülükleri ise önleme gayretinde olacaktır.

Hakikat Yolculuğumuz Sürüyor

İrfan ehlinin özelliği basiret sahibi olmalarıdır. Bizim irfan mektebimizin yarenleri 'kökü mazi gözü ati' olanlardır.  Ömer Seyfettin, 'bu millet âlim değildir ama ariftir. Bu irfanı sayesinde pek çok şeyi okumuşlardan daha iyi sezer, fark eder ve bilir' der. İşte biz bu necip milletin, kadim tarihimizin bugünkü varisleriyiz. Genç memur-sen tüm teşkilatlarıyla bu hakikat yolculuğuna devam edecektir

Üstad Necip Fazıl'ın deyimiyle 'kökü ezelde ve dalı ebedde bir sistemin, aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip genç memur-senliler olarak. 'Kim var' diye seslenildiğinde sağına ve soluna bakmadan, 'ben varım diyerek, dava taşını gediğine koyacağımızdan kimse şüphe etmesin.

Bu vesile ile göz bebeğimiz genç memur-senin 10. yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyorum, genç memur-sen mensupları olarak; 2023’lerde, 2053’lerde, 2071’lerde ve daha nice bin yıllarda Çanakkale ruhunu, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya ideali ile birleştirip insanlığa faydalı olmaya, öncülük etmeye devam etme yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

 

AdminAdmin