GENEL

"Kış Aylarında Vatandaşın Elektrik ve Doğal Gazı Kesilmemeli"

Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Fendoğlu, Malatya'daki orta hasarlı binalarda elektrik ve doğalgaz hizmetleri için  ay sonuna kadar süre verilmesinin vatandaşların mağduriyetine sebep olacağını belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan kış günü vatandaşın mağdur edilmemesini istedi.

TBMM Gene Kurulu’nda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının bütçelerinin görüşüldüğü 2024 yılı bütçe görüşmelerinin 3. Gününde söz alan MHP Milletvekili Fendoğlu, Malatya’daki elektrik ve doğalgaz hizmeti konusundaki sıkıntıları dile getirerek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan destek istedi.

Fendoğlu şu şekilde konuştu:

“6 şubat depreminde evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşlarımız konteyner kentlerde barınma imkanına kavuşmuş, esnaflarımız ise geçici konteyner çarşı ve bireysel konteynerlerde dükkanlarını işletmektedir. Yaz’ın sıcak, kışın soğuk aylarında enerji tüketiminin fazla olması nedeni ile bu bölgelerde trafoların ve konteynerlerin elektrik aksam yetersizliklerinden kaynaklanan sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunların giderilmesini ve orta hasarlı binalarda yaşayan veya güçlendirme için başvuran vatandaşlarımız ve bu binalarda işyerleri olan esnaflarımızın elektrik ve doğalgazlarının kesilmesi için ay sonuna kadar süre verilmiş olup, Soğuk kış aylarında elektrik ve doğalgazın kesilmemesi esnafımızın ve vatandaşlarımızın talebidir.”

AdminAdmin