GÜNDEM

Keskin, “Kışla Caddesindeki esnafa yeni yer oluşturulmadan, yıkım yapılmasın”

Keskin, “Kışla Caddesindeki esnafa yeni yer oluşturulmadan, yıkım yapılmasın”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflar için şehir merkezinde faaliyet gösterebilecekleri bir alan belirlenmeden ve alt yapısı tamamlanmadan Kışla Caddesinin yıkılmasının durdurulması gerektiğini belirterek, “Kış zamanı, durup duruş şimdi mi yıkım akıllarına geldi?” sorusunu yöneltti.

Şevket Keskin, Kışla Caddesi esnafları ile bir araya gelerek, yıkımına karar verilen Kışla Caddesi konusunda istişarelerde bulundu.

Keskin, esnafların konuya ilişkin talep ve çözüm önerilerini ilgili tüm kurum ve yöneticilerle paylaşacağını belirterek, “Malatya’da 3 bin tane konteyner verildi, ancak halen 20 bin esnafımız dışarıda. Bir de sizi kattıkları zaman ne olacak? Kış zamanı, durup duruş şimdi mi yıkım akıllarına geldi?” sorusunu yöneltti.

Kışla Caddesindeki esnaflara şehir merkezinde vatandaşın ulaşabileceği bir alan belirlenmeden ve tüm altyapısı bitirilmeden yıkımın yapılmaması gerektiğini belirten Keskin, Orduevi alanının geçici işyerine dönüştürülebileceğini kaydetti. Keskin, “Orduevi eğer yıkılacaksa, burası yıkarak açılacak alana esnaflarımız için bir çarşı oluşturulabilinir. Biz ‘yıkılmasın, taşınmayalım’ demiyoruz, ama esnafımız için mutlaka ulaşılabilir, erişilebilir bir yer belirlenmeli, bunun için Orduevi’nin bulunduğu alan çok müsait.” İfadelerini kaydetti.

AdminAdmin