SAĞLIK

Hastanın kalbi çalışırken içindeki pıhtıyı temizlediler

Hastanın kalbi çalışırken içindeki pıhtıyı temizlediler

Malatya’da 28 yaşındaki bir hastanın akciğerine atan pıhtı, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan ameliyatta kalp çalışırken çıkarıldı.
Malatya’da yaşayan ve bir yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 28 yaşındaki erkek hastanın akciğerine pıhtı attı. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvuran hastanın yapılan tetkikleri sonrası acilen ameliyata alınması kararlaştırıldı. Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolak ve ekibi tarafından acil olarak ameliyata alınan hasta başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu.
Bir ilke daha imza atan Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki bu operasyonu anlatan Prof. Dr. Çolak, “Hastamız bir yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle boynunda kateter ile diyalize giriyormuş. Hasta diyalize girerken kalpteki pıhtının akciğere atması sonucu acilen ameliyata alınması gerekiyordu. Bize gelen hastanın hemen ameliyata acil olarak alınması gerekiyordu. Böbrek, akciğer ve karaciğer problemi olan hasta ameliyata alındı. Kalp çalışırken pıhtılar başarılı bir şekilde temizlendi. Kalp çalışırken ameliyat yapıldığı için beyin, akciğer, karaciğer ve diğer organlara bağlı gelişebilecek yan etkiler ve komplikasyonlar en aza indirildi. Hastamızın sağlık durumu şuan gayet iyi” diye konuştu.

AdminAdmin