GENEL

Hak sahipliği sonuçları muhtarlıklarda askıya çıktı

Hak sahipliği sonuçları muhtarlıklarda askıya çıktı

6 Şubat 2023 depremleri sonrası hak sahipliği başvurularının sonuçları bazı muhtarlıklarda 15 gün süreyle askıya çıktı. Depremzede vatandaşlar sabah erken saatlerde muhtarlıklara giderek listede isimlerini aramaya başladı.
Asrın felaketinde en çok hasar alan illerden biri olan Malatya’da AFAD tarafından alınan hak sahipliği başvuruları sonuçlandı. Yeşilyurt ilçesinde tamamlanan sonuçlar bugün itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. 15 gün süreyle askıda kalacak listede isimlerinin olup olmadığını öğretmen isteyen vatandaşlar ise sabah erken saatlerde bağlı bulundukları muhtarlıklara akın etti.
Yüzlerce sayfadan isimlerini tek tek arayan depremzedeler, yoğunluk olmaması adına alfabetik sıralama olması gerektiğini söylerken bazı vatandaşlar da listenin e-devlet üzerinden paylaşılmasını istedi.
Zaviye Mahallesi Muhtarı Yusuf Bilenler, dün itibariyle listelerin kendilerine iletildiğini söyleyerek, hak sahibi mahalle sakinlerinin 15 gün süreyle adının listede olup olmadığını kontrol etmesini istedi. Listelerin askıdan indirildikten sonra itiraz sürecinin de başlayacağını ifade eden bilenler, mahallelerinde 3 binden fazla evin yıkık, ağır hasarlı veya orta hasarlı olduğunu da ifade etti.

AdminAdmin