POLİTİKA

Çalık: “20 yılda Akçadağ’a önemli hizmetler yaptık”

Çalık: “20 yılda Akçadağ’a önemli hizmetler yaptık”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Akçadağ’a önemli hizmetler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Akçadağ bugüne kadar ne istediyse aldı” dedi.

Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Akçadağ ilçesini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Çalık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İbrahim Karaman, AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş ve partililerin katılımıyla birlikte Akçadağ ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Çalık, daha sonra Akçadağ Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Milletvekili Çalık daha sonra Kozluca ve Bahri mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletvekili Çalık, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, “20 yıldır Türkiye’ye, Malatya’ya ve Akçadağ’a hizmet ediyoruz. 20 yıldır Türkiye’de yaptığımız icraatları beğendiğiniz için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na destek verdiniz. Allah nasip ederse 2023’te de Cumhur İttifakı ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçeceğiz” ifadelerini kullandı.

20 yıldır Akçadağ’a çok önemli hizmetler getirdiklerini anlatan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akçadağ’a önemli hizmetler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Akçadağ bugüne kadar ne istediyse aldı. Hastaneden TOKİ’ye, ulaşımdan eğitime kadar Akçadağ’a çok önemli yatırım ve hizmetleri getirdik. Akçadağ Devlet Hastanemiz milletimize hizmet ediyor. Onun yanına hemen aile sağlık merkezini yaptık. Gençlerimiz bize ‘saha istiyoruz’ dediler. Gençlik ve Spor Bakanımızı aradık, gençlerimize bir stat kazandırdık. Bunun yanında spor salonumuz ile gençlerimizin spor yapabilecekleri alanları da yaparak, gençlerimizin hizmetine sunduk. Akçadağ’a bir tanede gençlik merkezini kazandırdık. Eğitimde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve meslek yüksekokulunu yaptık. Güzyurdu Mahallemize 4 derslikli İlkokul yapacağız. 14 milyon lira maliyetli okulumuzun ihalesi yapıldı, sözleşme imzalandı. Yine Akçadağ Kepez Mahallesine de 4 derslikli okulun yapım ihalesi tamamlandı. 9 milyon 200 bin lira maliyetli işin yapımına bu yıl başlanılacak.”

“Akçadağ’a Bir Hükümet Konağı Kazandıracağız”

Çalık, “Akçadağ ve Doğanşehir İlçelerimizde toplam 126 bin dekar brüt alanın cazibe ile orta ve yüksek basınçlı borulu sistem, sulama ve drenaj şebekesi ile her türlü sanat yapısına ait aplikasyona müstenit projelerin yapılması işinin( Rehabilitasyonu Proje Yapımı) ihalesi 26 Ocak 2023 tarihinde yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımız ortaklaşa yürüttüğü ve yaklaşık 500 gencin istihdam edileceği Tekstil Kent Fabrikasını Akçadağ’ımıza kurduk. Akçadağ’ımıza TOKİ’yi getirdik. Birinci ve ikinci etap TOKİ evleri yapıldı, şimdi sırada üçüncü etap var. Üçüncü etap TOKİ kapsamında 250 konut daha yapılacak. Bu 250 konut, sosyal konut projesi kapsamında yapılacak. Akçadağ doğalgaz istedi, çalışmalarımızı yaptık ve doğalgaz verilmeye başlandı, eksik kalan mahallelerimizde de çalışmalar devam ediyor” dedi. Milletvekili Çalık, Akçadağ ilçesine yeni bir hükümet konağı ile ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binası yapımı için de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonla görüştü.

AdminAdmin