ÇEVRE

Çınar yol çalışmalarını inceledi

Çınar yol çalışmalarını inceledi

Melekbaba mahallesine giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mahalle Muhtarı Orhan Güneş ile birlikte Melekbaba Gençlik Merkezi ile devam eden yol düzenleme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Melekbaba Mahalle Muhtarı Orhan Güneş, Melekbaba Gençlik Merkezi gibi dev bir eserin mahallelerinde hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, araç ve yaya trafiğini daha güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleşen çalışmalardan dolayı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.
Mehmet Çınar ise, Melekbaba Gençlik Merkezine ulaşımı sağlayan yolların kalitesini artırıp, araç ve yaya trafiğini konforlu hale getirdiklerini söyledi.
Melekbaba Gençlik Merkezinin Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecine önemli katkılar sunacak özel bir yatırım olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından inşa edilen Melekbaba Gençlik Merkezimiz ile çevresinde oluşan konut alanlarına vatandaşlarımızın rahat ve kolay bir şekilde ulaşması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Malatya’nın daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması, Türkiye Yüzyılı Şehirleri vizyonuna uygun yatırımlarla buluşması ve yeniden inşa sürecine bizlerde kendi bölgemizde yaptığımız güçlü yatırımlarla katkı sunmaya çalışıyoruz. İlçemizin birçok noktasında devam eden gerek bizim gerekse de devletimizin yatırımlarını yakından takip ediyoruz, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak tüm yatırımlar içinde üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Gençlik yatırımlarına ise ayrı bir önem veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız başarı plâketi ise bunun en güzel göstergesidir. Bizler kendisine inanan, güvenen, özgüveni yüksek ve gelecek idealleri için sonuna kadar inatla ve kararlılıkla mücadele eden genç sayımızı artırmak için gençlere yönelik yatırımlarda çok güzel bir mesafe aldık. Spor yapan, kitap okuyan, sosyal yönünü güçlendiren bir genç doğru ve güzel bir hayat yaşar ve memleketine faydalı birey haline dönüşür, biz yatırımlarımızı bu pencereden bakarak hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Çınar, Melekbaba Gençlik Merkezinin çok amaçlı salonları, futbol sahası ve kültürel mekânlarıyla gençlerin hayatlarına değer katan kıymetli bir yatırım olduğunu ifade ederken şunları söyledi; “Açık ve kapalı spor alanları, sosyal, kültürel ve sanatsal merkezleriyle ilçemizin güçlü yarınlarına ışık tutan yatırımlar arasında yerini alan Melekbaba Gençlik Merkezi ile Yakınca Spor Adası yatırımları gençlere verdiğimiz önem ve kıymetin en güçlü yansımasıdır. Gençlerimiz, her yönüyle kentimize değer katan bu tür merkezlere giderek farklı branşlarda açılan kurslara katılıyor, sosyal yönünü güçlendiriyor, modern ortamlarda spor yaparak dinamik ve zinde bir hayat yaşıyor, kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Bu tesislerden yararlanan gençlerimizi yakın bir zamanda inşallah farklı Milli Takım formaları altında ülkemizi başarıyla temsil ederken izleyip gururlanacağız. Şehrimizde bu anlamda güçlü bir potansiyel var, bizlerde işte bu tür dev eserler ve vizyonel yatırımlarla gençlerimize yeni alanlar sunuyoruz ve onların var olan yeteneklerini gün yüzüne çıkarmalarına destek sunuyoruz. Melekbaba Gençlik Merkezimizde şu an itibariyle iki bine yakın kayıtlı sporcuya hizmet veriliyor. Şehrimizin dört bir tarafından buraya gelen gençlerimiz konforlu ve hijyenik ortamlarda sosyal ve sportif etkinliklere katılıyor ve kendisini geliştiriyor. Melekbaba Gençlik Merkezimiz spor yapmak isteyen, müzik kursları ile kültürel faaliyetlere katılmak isteyen, derslerine ek takviye yapmak isteyen gençlerin en uğrak noktasına dönüştü. Bununla birlikte amatör ve profesyonel futbol takımlarının maçlarını oynayabilecekleri ve antrenmanlarını yapabilecekleri futbol sahamızı da büyük bir kısmı tamamlandı, yakın zamanda bu sahayı da hizmete sunarak gençlerimizin daha kaliteli ortamlarda futbol oynamasına imkân sunmuş olacağız” dedi.

AdminAdmin