SİYASET

“Malatya’da vatandaşa çürük bina, kendilerine sağlam villa yapan zihniyet değişmeli”

“Malatya’da vatandaşa çürük bina, kendilerine sağlam villa yapan zihniyet değişmeli”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatya’da bazı belediyelerin yaparak vatandaşa sattığı binalar daha 6 aylıkken depremde ağır hasar gördü. Bu belediyenin yaparak vatandaşa satmış olduğu yüzlerce evin bulunduğu diğer siteler ağır hasarlı olduğu için depremden sonra yıkıldı. Malatyalılara belediye üzerinden çürük bina yapıp sattılar. Ama kendileri için belediyelerin imkanlarını kullanarak Malatya’nın en sağlam yerinde villa yaptılar. Bunların hepsinin ahlakı aynı. Bunun hesabını soran olmadı, bunun hesabını veren de olmadı. Bu durumu Malatyalılar içine sindirecek mi?” dedi.

Bilal Yıldırım, beraberinde Yeniden Refah Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ayetullah Geçen ve partililerle birlikte MATİM İş Merkezindeki esnafları ziyaret ettiler.

Yıldırım, “Bu seçim Yeniden Refah Partisi’nin seçimi olacak. Seçimi kazanacağız ve Malatya’mıza hizmet edeceğiz. Eğer yönetimde ahlak yoksa, orada adaletsizlik vardır. Adil düzen belediyeciliğini yeniden halkımız ile buluşturacağız. Adil düzeninin olduğu belediyede esnafımız mağdur edilmez, büyük marketlere karşı ezdirilmez.” dedi.

“Kişileri değiştirmekle sorun çözülmez, vatandaşa çürük bina, kendilerine sağlam villa yapan zihniyeti değiştirmek lazım”

Bilal Yıldırım şunları söyledi, “Depremde mağdur olan, evsiz kalan, işsiz kalan, tüm birikimini kaybeden Malatyalının hakkını biz savunacağız, hesabını biz soracağız. Malatya’da bazı belediyelerin yaparak vatandaşa sattığı binalar daha 6 aylıkken depremde ağır hasar gördü. Bu belediyenin yaparak vatandaşa satmış olduğu yüzlerce evin bulunduğu diğer siteler ağır hasarlı olduğu için depremden sonra yıkıldı. Malatyalılara belediye üzerinden çürük bina yapıp sattılar. Ama kendileri için belediyelerin imkanlarını kullanarak Malatya’nın en sağlam yerinde villa yaptılar. Bunların hepsinin ahlakı aynı. Bunun hesabını soran olmadı, bunun hesabını veren de olmadı. Haklarında bir tane soruşturma yapılmadı, bir tane dava açılmadı. Bu durumu Malatyalılar içine sindirecek mi? Malatyalılar bunlardan hesap sormayacak mı? Kişileri değiştirmekle sorun çözülmez, vatandaşa çürük bina, kendilerine sağlam villa yapan zihniyeti değiştirmek lazım. Paraşütle Malatya’ya aday indirmekle değişim olmaz. Değişim, villacı zihniyeti göndermekle, Adil Düzen Belediyeciliğini başlatmakla olur. 20 yıldır Malatya’yı kendilerini seçkin zanneden bir grup yönetmeye çalışıyor. Malatya’ya getirdikleri nokta şehrin enkaza dönüşmüş halidir. Artık buna dur deme zamanıdır.”

AdminAdmin