GENEL

Vali Yazıcı: Ağır hasarlı binaların yıkımları yüzde 82’ye ulaştı

Vali Yazıcı: Ağır hasarlı binaların yıkımları yüzde 82’ye ulaştı

Deprem bölgesi Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımları yüzde 82’ye ulaşırken Vali Ersin Yazıcı, şehirdeki yıkımlar ve enkaz kaldırma işlemleri hakkında brifing aldı.


Malatya Valiliği Toplantı salonunda gerçekleşen brifing de Vali Ersin Yazıcı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak’tan devam eden yıkımlar ve enkaz kaldırma işlemleri hakkında son bilgileri aldı.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yara alan Malatya’da 35 bini aşkın bina ağır hasar aldı. Deprem sonrası toparlanma sürecine giren Malatya’da Vali Ersin Yazıcı’nın göreve gelmesi ile birlikte yıkım çalışmaları da hız kazandı. Geçtiğimiz yaz ayında yüzde 15’lerde olan yıkım oranı şuan kent genelinde yüzde 82’ye ulaştı. Şehrin merkezi konumunda yer alan Akpınar, Saray, Dabakhane, Niyazi gibi mahallerde bu oran neredeyse yüzde 100’lere yaklaşırken yıkılmayı bekleyen bazı binaların durumu ise yargıya taşındığı için süreç bekleniyor.
Yıkımlar bir taraftan sürerken, kent merkezindeki yeni çarpı projesinde de kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Söğütlü Camii’nin de yıkılması ile bu bölgede de kazı çalışmaları hız kazandı. İş makinelerinin harıl harıl çalıştığı projede fore kazıkları ile zemin sağlamlaştırılıyor. Bölgenin zeminin sulak olması ve birçok yerde yeraltı sularının halen çıkması nedeniyle zemin sıklaştırılmasının ardından temellerini atılacağı ve işyerlerinin yaklaşık 1 yıl gibi bir zamanda tamamlanması bekleniyor.

AdminAdmin