GENEL

Yeşilyurt'ta öğrenciler Filistin için 1 milyon 151 bin TL topladı

Yeşilyurt'ta öğrenciler Filistin için 1 milyon 151 bin TL topladı

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizesi ile ilçede Filistinli mazlumlar için başlatılan bağış kampanyasında bir haftada 1 milyon 151 bin TL toplandı. Toplanan para Kızılay yetkililerine teslim edildi.
İsrail’in Gazze’de sivil halka yönelik katliamlarına tüm dünyada tepkiler çığ gibi büyürken, başlatılan yardım kampanyaları da artıyor. Malatya’da da Yeşilyurt ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde okullarda başlatılan kampanya ile bir hafta içerisinde 1 milyon 151 bin TL toplandı. Öğrenci ve öğretmenlerin destek verdiği kampanya da elde edilen tutar ise Filistin’deki sivil halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılay yetkililerine teslim edildi.
İlçedeki Şehriban Günata Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende öğrencilerin topladığı para Kızılay Yeşilyurt İlçe Başkanvekili Tevfik Gören’e teslim edildi. Törene katılan Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “Bir hafta gibi kısa bir süre içerinde öğrencilerin kendi okul harçlıklarından imtina ederek tüm dünyanın seyredip sessiz kaldığı, günde yüzlerce çocuğun katledildiği Filistin’e duyarlılık göstererek sunmuş olduğu bu anlamlı katkıdan dolayı her bir öğrencimizin alnından öpüyorum. Onların bu merhametli yaklaşımlarından dolayı karşılarında saygıyla eğiliyorum. Allah sizin bu merhametinizi sizin o güzel yüreğinizden ömür boyu eksik etmesin” diye konuştu.
Törende Kızılay tarafından da Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’a ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler’e plaket takdimi yapıldı. Tören okul müdürlerine plaket takdimi ile son buldu.

AdminAdmin