GÜNDEM

6 Şubat’ın yıl dönümünde Naci Görür deprem konferansı verecek

6 Şubat’ın yıl dönümünde Naci Görür deprem konferansı verecek

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası işbirliğinde 6 Şubat depremlerinin 1. yıldönümünde konferans düzenlenecek.


“6 Şubat Depremleri Anma Konferansı” Malatya Ticaret Odası Konferans Salonunda 6 Şubat 2024, Salı günü saat 13.00’te yapılacak. Konferansta Prof. Dr. Naci Görür de konuşma yapacak.
Konferansta 6 Şubat depremlerinin tüm detaylarının ve Malatya’nın depremselliğinin masaya yatırılacağını kaydeden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti, acısı hala ilk günkü gibi taze. Yüzyılın felaketi olan depremde resmi açıklamalara göre 51 bini aşkın vatandaşımız yaşamını yitirdi, 110 bine yakın vatandaşımız yaralandı. 11 ilimizde toplam 310 bine yakın bina yıkıldı veya ağır hasar aldı. Malatya’mız depremden en ağır şekilde etkilenen illerin başında geliyor. 6 Şubat’tan bugüne 5 şiddetinin üzerinde birçok deprem yaşadık. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ile düzenleyeceğimiz konferansta Malatya’mızın depremselliğini enine boyuna konuşacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.
Konferansta TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan’ın moderatörlüğünde Prof. Dr. Okan Tüysüz ile Prof. Dr. Naci Görür birer sunum gerçekleştirecek.

AdminAdmin