GENEL

"İstikamet rehberi olarak peygamber” konferansı

Malatya’da, İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "İstikamet rehberi olarak peygamber” konulu konferans düzenlendi.


Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Battalgazi Müftülüğü Musa Kazım Cami İmam Hatibi Ahmet Tayyar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, programın açılış konuşmasını ise İl Müftüsü Şahin Yıldırım yaptı.


Yıldırım, kent ve ilçelerindeki camilerde ve Kur’an kurslarında "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nın dolu dolu idrak edildiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt ise “Mevlid-i Nebi Haftası’nı yüce nebiyi bir taraftan andığımız, anarken anlamaya çalıştığımız, hayatındaki güzellikleri hatırladığımız ve o erdemleri hayatımıza taşıma irademizi ve gayretimizi artırıp tazelediğimiz bir fırsat mevsimi olarak görüyoruz“ dedi.
İstikamet üzere olmanın önemine vurgu yapan Kurt, “Cenabı Allah Ahkaf süresinde ‘Şüphesiz ki onlar Allah’a inanıp iman ettiler, sonrada istikamet üzere dosdoğru olup yaşadılar. O insanlar için hiçbir korku hiçbir hüzün yoktur’ diyor. Bir başka sürede de Cenabı Allah, bize o insanların cennetlik olduğunu müjdeliyor. O yüzden imanımızı korumalı, istikamet üzere olmalıyız ki hem dünyada hem ukbadaki korkulardan aman bulalım. Cenab-ı Allah müstakim üzere olanları darda koymayacak mahcup etmeyecektir inşallah” diye konuştu.

AdminAdmin