ÇEVRE

Güder, kentsel dönüşümde 25 bin konutu hedefliyor

Güder, kentsel dönüşümde 25 bin konutu hedefliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleri sonucunda Elazığ depremi sonrası risk alanı ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi’nde geçen yıl 679 konut hak sahiplerine teslim edilmişti. Başkan Güder’in girişimleriyle kentsel dönüşüm noktasında hızla çalışmalarına devam eden Battalgazi Belediyesi, ikinci etap kapsamında bölgeye kazandıracağı 200 sosyal konutun temelini kısa süre içinde atacak.
Elazığ depremi sonrasında Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleri sonucunda riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi’nde 2023 yılında 679 konut hak sahiplerine teslim edilmişti. Başkan Güder’in gayretleri sonucunda kentsel dönüşüm çalışmaları Battalgazi Belediyesi tarafından ilçe geneline yayılacak. İlk etap Şehit Fevzi Mahallesi’nde başlayacak ve kentsel dönüşüm konutlarına ek olarak 200 sosyal konut daha yapılacak ve konutların temeli kısa süre içinde atılacak.
“Yapılamaz Denileni ilçemizde yaptık”
İkinci etap kapsamında Şehit Fevzi Mahallesi’nde 200 sosyal konutun yapılacağı alanı inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnşallah yakın zamanda temel atma törenini gerçekleştirmiş olacağız. Bilindiği gibi Battalgazi’mizde yaklaşık 63 bin civarında konutumuz şu an kullanılmayacak düzeyde. Konutların yanında Battalgazi bölgemizde 20 bine yakın işyerimiz vardı. Onların büyük bir kısmı yıkıldı. Oraların çalışmaları da yaklaşık iki ay önce başladı; çalışmaları devam ediyor. Konut noktasına geldiğimizde TOKİ tarafından şu an Battalgazi bölgesinde yaklaşık 3 bin 500 konutumuz rezerv alanlarında inşa ediliyor. Önümüzdeki günlerde bunların bir kısmı teslim edilecek. Belediye olarak da biz İnderesi bölgesinde temel atma törenini gerçekleştirmiştik. O gün 400 konutu belediye olarak yapacağımızı, 200 konutun İnderesi’nde, 200 konutun da Şehit Fevzi’nin ikinci riskli alanı olarak ilan etmiş olduğumuz yerde yapacağımızı ifade ettik. Şu an plan ve projelerin hepsi tamam. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, devlet görevinin başında; hükümet faaliyetlerini, icraatlarını seri bir şekilde gerçekleştiriyor. Bizlerin de belediye olarak burada yapmış olduğumuz örneğimiz var. Dün çalışmaları başlattığımızda insanlar ‘yapılmaz, olmaz’ düşüncelerini taşıyordu. Ama bugün baktığımızda şükürler olsun 679 konutumuzu vatandaşlarımıza teslim ettik. Evlerinde rahat bir şekilde, huzur içerisinde deprem korkusu yaşamadan hayatlarını devam ettiriyorlar. İşte o konutları nasıl inşa ettiysek buradaki konutlarımızı da hızlı ve seri bir şekilde çalışıp bitireceğiz” dedi.
“Yerinde dönüşümü belediyenin öncülüğünde gerçekleştireceğiz”
Dönüşüm çalışması için ilçe genelinde çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Güder, “İlçemizde özellikle kentsel dönüşüm yapabileceğimiz alanların tespitini tamamladık. Şu an Şehit Fevzi’de ikinci etap olarak TOKİ tarafından yapılacak alanımızda da çalışmalarımız son aşamaya geldi. Şu an hâlihazırda çalışmalarımız devam ediyor. Battalgazi’mizin birçok mahallesinde kentsel dönüşümün yapılması lazım. Yerinde dönüşüm noktasında 15 bin konutumuzun müjdesini sayın bakanımız verdi. Sayın bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 15 bin konutun eksik geleceğini mahallelerde de yerinde dönüşüm yapmamız noktasında bakanımız bize bu talimatı verdi. İnşallah baharla beraber tüm teknik çalışmalarımız yapıldıktan sonra hedefimiz Battalgazi bölgesinde 25 bin civarında konutta yerinde dönüşümü gerçekleştirmek. Bunların arasında alan olarak da en önemli yerlerden birisi Cezmi Kartay bölgesi. Hem o bölge hem de Selçuklu, Sancaktar, Akpınar’daki alanların da yerinde dönüşüme dahil edilmesini planlıyoruz. Şehri yapısına, tarihine ve kültürüne uygun şekilde büyütmemiz gerekiyor. Yerinde dönüşümü hem belediye olarak hem TOKİ üzerinden, Emlak Konut ve özel müteahhitler üzerinden belediyenin öncülüğünde gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızı kısa sürede rahat şekilde güvenli olarak yaşayabilecekleri konutları inşallah Malatyalılara teslim edeceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin