SİYASET

Yıldız, “Bu Saygısızlığı Unutmayacak ve Affetmeyeceğiz”

Yıldız, “Bu Saygısızlığı Unutmayacak ve Affetmeyeceğiz”

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, Malatya Valiliğince düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna katılmayan Milli ve yerli AKP’li vekillere ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

“Bu Saygısızlığı Unutmayacak Ve Affetmeyeceğiz”

Başkan Yıldız “AK Parti Malatya İl Başkanı ve Milletvekilleri, Atatürk’e teşekkürü kendilerine zul gören bir zihniyetin varisleri olarak bugün gelinen noktada yine bir 30 Ağustos resepsiyonuna katılmayarak Türkiye ve Atatürk düşmanlığına bir yenisini daha eklemişlerdir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılında yapılan bu saygısızlığı hiçbir zaman unutmayacak ve affetmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Türk Milleti Sizi Affetmeyecektir?”

“Türk Milleti sizi affetmeyecektir diyerek sözlerine başlayan Başkan Yıldız TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlerine de yanıt vererek “TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman’ın bulunduğu makamlara saygı duyacağına biat ettikleri zihniyetin temsilcisi Fesli Kadir’in “Keşke Yunan Galip Gelseydi” sözüne neredeyse ithafen "Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım… İzmir'in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı" cümlesi ile destek vermiş ve kimlerin hizmetkârı olduğunu belli etmiştir.

Türkiye’nin kaderini belirleyen, ülkemizi işgal kuvvetlerinin elinden kurtararak bağımsız bir cumhuriyet kurmamızı sağlayan Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, birçok kahramanın fedakârlıkları sayesinde kazanılmıştır. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı tüm milletin bir olduğu bu mücadele, başta Atatürk olmak üzere kahramanlıkları ile duygulandıran karakterlerin zaferidir.

İsmail Kahraman gibi emperyalizme biat edenler tarihimizin isimsiz kahramanları üzerinden siyaset yapmayı bırakmalıdırlar. Misalen bilir mi ki, Şahin Bey, Fransız işgal kuvvetlerine erzak taşıyan yüz elli arabalık konvoyu bozguna uğratarak Antep’in kurtuluş mücadelesi başlatmış ve “Düşman cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez!” sözüyle tarihe geçmiştir.

Veya Gördesli Makbule ismini duymuş mudur?

Ya da;

Düşman askerlerinin 3 Türk kadınına saldırıp peçelerini açmak istemeleri üzerine düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmam, Kahramanmaraş’taki Kurtuluş hareketini başlattığını, Kurtuluş Savaşı sırasında cepheye silah taşıyarak mücadeleye yardımcı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren ilk kadın milletvekillerinden Satı Çırpan’ı, 9 yaşından itibaren babasıyla beraber cephede savaşan henüz 12 yaşındayken “Onbaşı” rütbesini hak eden. Konya İsyanı, I. Ve II. İnönü Savaş’ları, Sakarya ve Gediz Muharebeleri’nde silah taşıyarak, İstiklal Savaşı’nın kahramanları arasında yer alan Nezahat Onbaşı’yı,

Yunan işgali altında olan Aydın’da, Malgaç Baskını ile düşmana ilk darbeyi vuran ve bölgedeki istiklal mücadelesini, halkın sevgisini kazanan ve “Efelerin Efesi” türküsüyle anılan kahramanın Yörük Ali’yi, Kurtuluş Savaşı’nın yiğit bir savaşçısı olan 300 kişilik Kuvayı Milliye güçleriyle beraber İzmit, Bursa, Adapazarı ve Bilecik’te işgalcilere büyük kayıplar verdirdiği, Bursa’nın işgalcilerden kurtulmasında önemli katkısı olan Kara Fatma’yı, 1919 yılında İstanbul halkını ülkenin işgaline karşı harekete geçirmek için yaptığı konuşmaları ile zihinlerde yer etmiş bir hatip olan ve Kurtuluş Savaşı'nda cephede Mustafa Kemal'in yanında görev yapmış bir sivil olmasına rağmen rütbe alarak savaş kahramanı sayılan Halide Edip’i bilmekte midir? diye sordu.

AdminAdmin