Ağbaba: “Dertlerinize derman olacağım”

SİYASET

Ağbaba: “Dertlerinize derman olacağım”

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, Malatya’yı ayağa kaldırmak için ciddi projelerle göreve talip olduklarını ifade ederek, “Bütün Malatya bilsin; bu işi başaracağım. Malatya’yı ayağa kaldıracağım. Kimin derdi, sorunu varsa Veli Ağbaba çözecek. Dertlerinize derman olacağım” dedi.

Ağbaba, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Hekimhanlılarla bir araya geldi.

Hekimhan’ın her zaman ki güzel ve heyecanlı olduğunu ifade eden Ağbaba, “Hekimhan’da Alevi-Sünni, Türk-Kürt farkı yok, herkes aynı. Hekimhan’da sağcıyla solcunun da farkı yok” dedi.

Ağbaba, 12 yıldır milletvekilliği yaptığını, Malatya’nın sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve bütün platformlarda duyurduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Çeşitli siyasi partiler ve bağımsız anket kuruluşları anket yapıyor. “Malatya’da Büyükşehir Belediye Başkan olarak kimi görmek istersiniz?” sorusuna “Veli Ağbaba” yanıtı veriliyor. Sonrasında yapılan anketlerle de “Veli Ağbaba” ismi çıkıyor. 14 Mayıs’ta MHP’ye, AK Parti’ye, tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer partilere oy verenler “Veli Ağbaba’yı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isteriz” diyorlar. “Neden Veli Ağbaba” sorusuna ise “Depremde tek o vardı” cevabı veriliyor. Malatyalılar beni çağırdı bende göreve geldim. Malatyalılar beni çağırırsa kapılarında kul bile olurum.”

“MALATYA’YI AYAĞA KALDIRACAĞIM”

Malatya ittifakının adayı olmasından dolayı parti rozetini çıkardığını anlatan Ağbaba, “Ben, Malatyalıların adayıyım, o nedenle Malatyalıların belediye başkanı olacağım. Veli Ağbaba hiç kimseyi ayırmadan hizmet edecek. Kendime güveniyorum. 12 yıllık tecrübem var. Nasıl hizmet getirilir biliyorum. Kavga için gelmiyorum. Ben, bu şehre hizmet etmek, kalkındırmak için geliyorum. Bilmediğim köy, mezra, sokak yok. Birileri tatile giderken Veli Ağbaba iyi ve kötü gününüzde hep yanınızda oldu. Benim heyecanım var. Malatya’da müthiş bir heyecan var. Bizim adaylığımıza kadar “Sandığa gitmeyeceğim, oy kullanmayacağım” diyenler, “Sandığa gidip Veli Ağbaba’ya oy vereceğiz” diyorlar. Benim heyecanım, umudum var. Bütün Malatya bilsin; bu işi başaracağım. Malatya’yı ayağa kaldıracağım. Kimin derdi, sorunu varsa Veli Ağbaba çözecek. Dertlerinize derman olacağım” diye konuştu.

“KİRACI VE DAR GELİRLİLER İÇİN KONUT YAPACAĞIZ”

Ağbaba, Malatya için birçok projelerinin olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

“Malatya’nın marka ürünü kayısı. Kayısının güçlü bir marka haline gelmesini sağlayacağız. Kayısı üreticisinin yanında olacağız. Fiyat düştüğünde belediye kayısı alımı yapacak. İlaç, fide ve gübre desteği vereceğiz. Depremde yıkılan Malatya’yı ayağa kaldıracağız. 2015 depreminden beri Hekimhan’da teslim edilmeyen konutlar var. Malatya ve Hekimhan’da güvenli konutlar inşa edeceğiz. Yerinde dönüşümü başlatacağız. İhtiyaç duyulan yerlerde kentsel dönüşüm yapacağız. Kiracı ve dar gelirliler için sosyal konut yapacağız. Dar gelirliler kira öder gibi ev sahibi olacak. İnsanlar hızla yoksullaşıyor. Emekli maaşı 10 bin lira. 10 bin lirayla bir emeklinin yaşaması mümkün değil. Malatya’da ihtiyaç sahipleri için kart çıkarıp, iyi yaşamalarını sağlayacağız. Doğumdan ölüme kadar hiçbir yoksulu, ihtiyaç sahibini unutmayacak, destek olacağız.”

“MALATYA’YI FESTİVAL VE FUARLAR ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

Kadın ve gençlere yönelik projelerinin de olduğunu kaydeden Ağbaba, “Kadınlarımız için dinlenme evleri yapacağız. Gençlerimiz için her ilçede gençlik merkezleri yapacağız. Göreve geldiğimizde kreşler yapacağız. Şehrin sadece binaları çökmedi, Malatyalıların moral ve motivasyonları çökmüş. Malatya’da sahipsizlik ve yalnızlık duygusu var. Bu şehri festivaller ve kültür şehri yapacağız. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ceviz Festivali’ni ve diğer festivalleri yapacağız. Kayısı Çiçeği Festivali’ni düzenleyeceğiz. Kitap fuarı, film festivalini yapacağız. Sinema görmeyen, kitap festivaline gitmeyen çocuğumuz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Genel başkan yardımcılığı döneminde “Kardeş Belediye” projesini hayata geçirdiğini aktaran Ağbaba, “Kardeş Belediye projesini ben uyguladım. Büyük belediyeler, nüfusu daha küçük belediyelere destek verdi. İlçelere hizmetler yapıldı” dedi.

“GIDA VE TARIM DAİRESİ BAŞKANLIĞINI HİZMETE SUNACAĞIZ”

“Güçlü bir Gıda ve Tarım Dairesi Başkanlığı hizmeti sunacağız” diyen Ağbaba, şunları kaydetti:

“Belediye iştirak şirketi kurarak çiftçimiz ve hayvancımıza alım garantisi sağlayacağız. Hayvancılarımıza hayvan alımı ile destek vereceğiz. Tarımsal kalkınma için çiftçimize yem, fide, gübre desteği sağlayacağız. Arıttığımız suları tarımsal sulamada kullanarak çiftçilerimizin sulama problemlerini çözeceğiz. Yayla hayvancılarımızın sorunlarını çözeceğiz. Üreticilerimizi, kooperatiflerimizi destekleyerek daha güçlü ekonomi, daha güçlü Malatya şiarıyla yolumuza devam edeceğiz.”

“MALATYA’DA GÜVENLİ KONUT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Malatya’da güvenli konut sorununu çözeceklerini ifade eden Ağbaba, “Belediye güvencesiyle, maliyetine güvenli konutlar yapacağız. Vatandaşın yerinde dönüşüm problemini belediye garantörlüğünde biz çözeceğiz. Konutunu dönüştürdüğümüz vatandaşlarımıza ayda 5 bin TL kira yardımı vereceğiz. Başta kiracılar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sosyal konut üreteceğiz. Binaların depreme dayanıklılık durumunu gerekli tespit ve analizlerini yaparak endişelerinizi acil bir şekilde gidereceğiz. Afet toplanma alanlarının sayısını artıracak, bu alanları afetlere karşı dayanıklı hale getireceğiz. Malatya Afet Yönetim Merkezini hayata geçireceğiz. Doğal afetlere hazır bir Malatya için Afet Acil Eylem Planı’nı hazırlayacağız” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Barış Yıldız, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nı Göreve Çağırdı

Barış Yıldız, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nı Göreve Çağırdı

26-04-2024 - SİYASET

Ölmeztoprak: “Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz”

Ölmeztoprak: “Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz”

21-04-2024 - SİYASET