Fırat Elektrikten Açıklama

GENEL

Fırat Elektrikten Açıklama

Fırat Elektrikten Yaşanan Kesintiler Hakkında Açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) sorumluluk alanında bulunan Malatya ilinin bazı semt ve mahallelerinde aydınlatma tesislerinin devrede olmadığı, enerji arzı sürekliliğinde aksamalar yaşandığı gündeme getirilmiştir.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan felaket sonrası ilgili kurumların hızlıca almış oldukları aksiyon ile birlikte orta hasar ve üzeri binalara yönelik yıkım çalışmaları başlamış ve büyük kısmı tamamlanmıştır. Çalışmalar çoğunlukla profesyonelce yürütülmüş olup yıkımlar esnasında zaman zaman istem dışı yüksek gerilim, alçak gerilim (YG/AG) ve Aydınlatma Şebekelerimize kısa sürede onarımı güç olan hasarlar oluşmasına da sebebiyet vermiştir.

Söz konusu yıkımlar plansız kesintilere sebebiyet vermiş ve yapımı uzun süren arızaları da beraberinde getirmiştir. 

Malatya’da deprem faaliyetleri kapsamında 46 adet dağıtım merkezi yenilenmiş hem deprem hem de yıkım çalışmalarında zarar gören şebekemizin yenilenmesi için 221 Milyon TL tutarında bakım faaliyeti gerçekleşmiştir.

2023 yılında müşterilerimizden gelen tüm ihbarlara ekiplerimizce müdahale edilmiş ve giderilemeyen arızalara da yıkımlar sebebi ile müdahale edilememiştir. Gündeme gelen bölgelerde de deprem sonrasında şebekemizde oluşan zararlar giderilmiş ve bütün şebeke aktif hale getirilmiş olup aktif hale getirilen aydınlatma şebekemiz yine aynı lokasyonlarda yapılan yıkım çalışmaları nedeniyle yeniden devre dışı kalmıştır. Yapılan hasarlara ait onarım çalışmaları da devam etmektedir.

Şehirde kurulan konteyner kentlere, orta gerilim hatlarımızdan enerji verilmekte ve bu hatlarda meydana gelen arızalara ekiplerimiz tarafından müdahale edilerek enerji sürekliliği sağlanmaktadır. Ancak konteyner kentler içerisinde meydana gelen arızalar Şirketimiz sorumluluk alanında olmayıp konteyner kent sorumluları tarafından giderilmektedir

6 Şubat’tan bu yana tüm ekiplerimiz özveri ile arızalara müdahale etme gayreti içerisinde olduğunu bir kez daha kamuoyuna bildirir 12 yıldır olduğu gibi bugün de en temel amacımız olan kaliteli ve kesintisiz enerji sunma çabamızın yaşanabilecek tüm olumsuzluklara rağmen devam edeceğini saygılarımızla arz ederiz.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler”

Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler”

26-04-2024 - GENEL

Bayram Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

Bayram Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

26-04-2024 - GENEL