Keskin: “Hep birlikte, ortak akılla Malatya’yı ayağa kaldıralım”

GENEL

Keskin: “Hep birlikte, ortak akılla Malatya’yı ayağa kaldıralım”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Hep birlikte, ortak akılla Malatya’yı ayağa kaldıralım. ‘Ben yaptım, ettim’ mantığı ile yürütürsek Malatya’yı ayağa kaldıramayız” dedi.

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Av. Bayram Taşkın, beraberinde AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partili yöneticilerle birlikte MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Keskin, Av. Bayram Taşkın’ı tebrik ederek, “Malatya’yı ve bölgeyi çok iyi tanıyan bir kardeşimizin Battalgazi Belediye Başkan Adayı olması bizi son derece mutlu etmiştir.” dedi.

Keskin, Malatya’da ticari hayatın ayağa kalkması gerektiğini belirterek, “Ticari hayatı ayağa kaldırmadan Malatya’yı ayağa kaldıramazsınız. Milletin karnını doyurmadan mutlu edemezsiniz. Vatandaş çocuğunu mutlu etmeden kendisi mutlu olamaz. Hep birlikte, ortak akılla Malatya’yı ayağa kaldıralım. ‘Ben yaptım, ettim’ mantığı ile yürütürsek Malatya’yı ayağa kaldıramayız.

Ankara Çarşısı’ndaki esnafların klimalarını Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un üstelendiğini belirterek, Bakan Ersoy’a teşekkür etti.

Keskin, KOSGEB’e başvurup da kredi alamayanlar için yeni oluşturulan kaynak nedeniyle ödemelerin Şubat ayı içinde planlandığının kendilerine iletildiğini aktardı. Keskin esnafa seslenerek, “Bu parayı piyasada döndüren, bu para yastık altı için gelmedi. Bu para piyasayı canlandırmak için geldi. Bakıyorum; Kuyumcuya soruyorum, ‘Hayatımızda bu kadar satış yapmadık’ diyorlar. Manava soruyorum yine öyle, sanayi esnafına soruyorum yine öyle, kamyoncuya soruyorum yine öyle.” İfadelerini kaydetti.

Başkan Adayı Av. Bayram Taşkın, “Kıymetli büyüğüm, ağabeyim Şevket Keskin’e bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, destekleri ve duaları hep bizimle olacaktır. ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza sözüm var’ dedi. Şüphemiz yoktur, bize gereken desteği verecektir” dedi.

Av. Taşkın şöyle devam etti, “Vatandaşımızın, esnafımızın geleceğe dair hayali, umudu hamdolsun bize cesaret veriyor. İnşallah ayağa kalkacağız, kalıcı konutlarımıza, kalıcı işyerlerimize kavuşacağız. Vatandaşımızda duayı, teveccühü ve desteği görüyoruz. Vatandaşımızın; devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakına olan teşekkürünü ve güvenini sahada görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor, heyecanlandırıyor. Bugüne kadar olan mevcut belediye başkanlarımız çok güzel hizmetler yaptılar. Son dönem de pandemi, Elazığ depremi ve büyük kıyamet derken korkunç bir yoğun gündemin içinde kendilerini buldular. Biz onlara, Malatya Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Hizmetleri içinde Malatyalılar adına müteşekkiriz. Bıraktıkları yerde inşallah bir taş üzerine bizde bir taş koyacağız. Bu bir bayrak yarışıdır.”

Av. Taşkın, “Önceliğimiz, kalıcı konut, yerinde dönüşüm, kentsel dönüşüm, güçlendirme ve şehir merkezinin ayağa kaldırılmasıdır. Bu konular sorunlarımızın şu anda yüzde 90’ını oluşturuyor. Devletimizin desteği ile 3 belediyemizin eşgüdümü ile çarşımızı ayağa kaldıracağız. Esnafımız, ‘Ben çarşı gidiyorum, dükkanı açacağım’ diyebilsin, öbürü de ‘Ben çarşıya gidiyorum, alışveriş yapacağım’ diyebilsin. Çarşı Merkezi inşaatının öne alınması müjdesini Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sami Er verecektir, bu konuda büyük bir gayretin içerisinde.”  diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin’e desteklerinden dolayı teşekkür eden AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Av. Bayram Taşkın’ı, “Belediyecilik hizmetini vatandaşımıza gözü kapalı götüreceğiz. Belediye hizmetlerini; şu akrabam, şu hısımım, şu mezhebim, şu bilmem kabilem, aşiretim, köküm felan demeyeceğiz, adalet hizmeti gibi gözü kapalı bir şekilde herkese eşit bir şekilde götüreceğiz. Hizmetleri daha nezih, daha kibar, nezaket içinde götüreceğiz” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler”

Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler”

26-04-2024 - GENEL

Bayram Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

Bayram Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

26-04-2024 - GENEL