Keskin, “Herkes Çıkın’ın da ne varsa masanın üzerine koysun”

GENEL

Keskin, “Herkes Çıkın’ın da ne varsa masanın üzerine koysun”

İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şehmuz Göçmez, İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Emircan Eren, İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı ve partililer Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, ziyaret için teşekkür ederek, İYİ Parti Heyetine seçim çalışmalarında başarılar diledi. Keskin, “Her zaman ifade ediyorum, Malatya’yı ayağa kaldırmak için öncelikle ticaretin ayağa kaldırılması gerekiyor. İnsanların karnını doyuramadan, insanların aileleri ile yaşayabilmesi için öncelikle nafakasını kazanması gerekiyor. Malatya çarşı kültürünü kaybetmemeliyiz. Malatya bir bütün olarak ele alınmalı. Malatya Çarşısı, Sivas Caddesi ile Sıtmapınar’ı arasında bir bütün olarak yapılmalı. Malatya çökmüş bir şehir. Deprem bölgesindeki diğer iller depremin yaralarını sarılması konusunda biraz daha bizden önde. Malatya’da mutlaka ortak akıl ile hareket edilmeli.” dedi.

Tüm adaylara proje ve çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaya davet eden Keskin, “Tüm siyasi partilerin adayları gerçekten deprem bölgesinde cesaret göstererek aday oldular.  Hepsini tebrik ediyorum. Herkes Çıkın’ında ne varsa masanın üzerine koysun. Bütün adaylar bir araya gelsin” ifadelerini kaydetti.

Malatya Küçük Sanayi Sitesinde neredeyse tüm işyerlerini ağır hasarlı olduğunu belirten Keskin, 5 üzeri bir depremde Malatya’nın küçük sanayi sitesinin tamamen kaybedebileceğini aktararak, acil çözüm yollarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi çağrısında da bulundu.

Şehmuz Göçmez, “Deprem sürecinde Malatya’nın ne kadar geri kaldığın biliyoruz. Mevzuya tam hakim olarak hazırlığımızı yaptık. Sözün özü daha iyisi var diye geldik. Gerçekten daha iyisini yapabiliriz. Hızlı ve seri davranabiliriz. Yenilebilir enerji sistemleri ile bütün binaları yeni baştan dizayn edebiliriz. Malatya kendi enerjisini üretebiliyor. Rüzgar ve güneş enerjisi konusunda Malatya’nın haritası çok güçlü. 1 kilosu 1 milyon ton petrole karşılık gelen Toryum gibi bir kaynak Malatya ve kullanılamıyor, bunu kullanabilmeliyiz. Malatya kısa sürede 5-6 kat büyüme potansiyeline sahip” İfadelerini kaydetti.

İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Ali Helvacı, Malatya’da depreme ilişkin istatistiklerin hiçbir şekilde doğru ve düzenli bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmadığını gördüğünü belirterek, aynı zamanda Malatya’da büyük bir koordinasyon eksikliğinin bulunduğunu ifade etti. Helvacı, kendisinin 1999 depremi sonrasında Bayındırlık Bakanlığında Müsteşar olarak görev aldığını ve depremin yaralarını sarılması konusunda önemli bir bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu ifade ederek, “Eğer deprem olmamış olsaydı ben adaylığı düşünmezdim. Depremin yaralarını sarmak için geldim” dedi.

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Emircan Eren, vatandaş ve STK’lar ile güçlü bir iletişim bağı kurulacağını belirterek, önceliğin Battalgazi’de ticarethanelerin hızlı bir şekilde ayağa kaldırılması olacağını ifade etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler”

Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler”

26-04-2024 - GENEL

Bayram Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

Bayram Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

26-04-2024 - GENEL