“Malatya’ya ikinci sınıf insan muamelesi yapmayın”

SİYASET

“Malatya’ya ikinci sınıf insan muamelesi yapmayın”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Kahramanmaraş’ta 8 bin 303 konut, Hatay’da 3 bin 304 konut, Adıyaman’da 5 bin 405 konut kurası çekildi. Malatya’da ise 1.700 konutun kurası çekildi. İnsan Allah’tan korkar. Malatya depremde ağır hasar alan ikinci il, ama konut tesliminde en son sırada bulunuyor” dedi.

Suluköy Mahallesinde toplantısı yaparak, vatandaşlarla bir araya gelen Bilal Yıldırım, burada seçim çalışması yürüterek, 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir ve Yeşilyurt için destek istedi.

“Seçimi kaybedeceklerini gördüler”

Yıldırım, “Genel seçimlerinde Malatyalıların oyları ile seçilen milletvekilleri sahada görünmedi. Hiç Ankara'dan gelmeyen milletvekili var. Ama son 1 haftadır sahaya indiler. Metalleri yorulmuş, boyaları dökülmüş, Malatya'ya 22 yılda hiçbir katkısı olmamış eski milletvekili ve siyasilerde biran anda sahaya indiler. Niye? Çünkü seçimi kaybedeceklerini gördüler. Ne yaparlarsa yapsınlar, Malatya’da değişimi engelleyemeyecekler. Malatyalılar artık bunların yüzünü görmek istemiyor. Her defasında Malatyalıları aldattılar. Her defasında Malatyalılara verilen sözleri tutmadılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Malatyalılar artık bir değişim istiyor.” dedi.

“Malatya ağır hasar alan ikinci il, ama konut tesliminde en son sırada”

Malatya’daki deprem konut sayısının diğer deprem bölgesindeki teslim edilen konut sayısından daha az olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Deprem konutları için çekilen ikinci kurada Kahramanmaraş’ta 8 bin 303 konut, Hatay’da 3 bin 304 konut, Adıyaman’da 5 bin 405 konut kurası çekildi. Malatya’da ise 1.700 konutun kurası çekildi. İnsan Allah’tan korkar. Malatya depremde ağır hasar alan ikinci il, ama konut tesliminde en son sırada bulunuyor. Biz diğer illere yapılmasın demiyoruz. Hatay’a, Adıyaman’a ve Kahramanmaraş’a daha fazla yapılsın, ama o illerle birlikte Malatya’yı da eş tutan ve Malatya’ya ikinci sınıf insan muamelesi yapmayın.  İktidarın milletvekilleri ve belediye başkan adayları her gittikleri her yerde şunu söylüyorlar, ‘Belediye başkanları il iktidar aynı partiden olsunki size hizmet gelsin.’  Malatyalıları kandırmaya çalışıyorlar. Bunlara bu kez kanmayın.” İfadelerini kaydetti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Barış Yıldız, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nı Göreve Çağırdı

Barış Yıldız, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nı Göreve Çağırdı

26-04-2024 - SİYASET

Ölmeztoprak: “Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz”

Ölmeztoprak: “Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz”

21-04-2024 - SİYASET