Pütürge Depremine İki Uzmandan İki Farklı Yorum

DEPREM

Pütürge Depremine İki Uzmandan İki Farklı Yorum

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür depremin endişe verici olmadığını belirtirken, deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt ise Hazar Gölü fayı üzerinde 6,0–6,5 büyüklüğünde deprem potansiyeline dikkat çekti.

Pütürge ilçesi Alihan Mahallesi merkezli 4,0 büyüklüğündeki depremi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ile deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt değerlendirdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde daha önce enerjisini büyük ölçüde boşaltmış bir bölgede meydana geldiğini belirterek, “Endişeye gerek yok, geçmiş olsun Malatya” ifadelerini kullandı.

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt ise farklı bir değerlendirme yaparak, Sivrice ve 6 Şubat depremleri sonrası bölgeye yaklaşık 5 bar’lık stres transferi gerçekleştiğini ve bu depremin stres aktarımının etkisiyle gelişen bağımsız bir deprem olduğunu söyledi. Öğüt ayrıca Hazar Gölü fayı için uyarıda bulunarak, “Geçmişte 6,5 büyüklüğünde deprem üretmişti. 150 yıllık periyot ve stres transferi dikkate alındığında bölgede 6,0–6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Mehmet Önal: “Yeşilyurt Fayı Üzerinde Beklenen Bir Artçı”

Prof. Dr. Mehmet Önal: “Yeşilyurt Fayı Üzerinde Beklenen Bir Artçı”

25-05-2026 - DEPREM

Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem

Pütürge’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem

25-05-2026 - DEPREM