Vali Ersin Yazıcı, Arapgir İlçesinde Gezi ve İncelemelerde Bulundu

İLÇE HABERLERİ

Vali Ersin Yazıcı, Arapgir İlçesinde Gezi ve İncelemelerde Bulundu

 

Vali Yazıcı, İlçe gezileri kapsamında, İlimizde tarihi yapıları ve köhnü üzümleri, mor reyhan yetiştiriciliğinde önemli yere sahip olan Arapgir ilçesini ziyaret etti.

İlçe ziyaretine Kaymakamlık ziyareti ile başlayan Vali Yazıcı’yı, Arapgir Kaymakam Vekili Fikri Badioğlu, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve ilçe protokolü karşıladı.

Kaymakamlık makamında Kaymakam Vekili Fikri Badioğlu’dan ilçenin tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal yaşamı, kültür-turizm, eğitim, tarım ve turizm konularında brifing alan Vali Yazıcı, Kaymakamlık ziyareti ardından Arapgir Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’ndan İlçe çalışmaları, yatırımları, devam eden projeler hakkında değerlendirmelerde bulunup bilgiler aldı.

Yapımı Devam Eden Deprem Konutları ve İlçe Emniyet Amirliğinde İnceleme

Vali Yazıcı, 6 Şubat depremlerinden sonra evleri ağır hasar gören vatandaşlar için  TOKİ tarafından yapımı devam eden 198 konutun inşaat alanında ve  İlçe Emniyet Amirliğinde incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yazıcı İlçedeki Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

14.03.1991 tarihinde İzmir ilinde şehit olan Hv. Onb. Hasan Hüseyin Bulut’un ilçede bulunan ailesi ile 05.01.2017 tarihinde Fırat Kalkanı Operasyonunda şehit olan J. Asb. Kd. Çvş. Hüsnü Bilgiç’in ailesini ziyaret eden Vali Yazıcı, şehit ailelerine Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Vali Yazıcı, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte İlçe merkezinde ticari faaliyetlerini sürdüren esnafları ziyaret ederek bol kazançlar dileyerek esnafların sorun ve taleplerini dinledi.

İlçede Bulunan Otantik Tarihi Yapılara Ziyaret ve İnceleme

İlçenin özgün kültürel kimliği ile özdeşleşmiş; 1752 yılında yapımı tamamlanan Mirliva Ahmet Bey Camii, tarihi ipekçi sokak, Millet Hanı, 180 yıllık taş, ahşap ve kerpiç karışımlı Metin Emiroğlu Konağı ve Asım Külah Yaşam Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Yazıcı İlçe ziyaretini sonlandırdı.  

Vali Yazıcı’ya ziyaretinde İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Gültekin eşlik etti.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Doğanşehir'in imar planı görüşüldü

Doğanşehir'in imar planı görüşüldü

03-05-2024 - İLÇE HABERLERİ

Mehmet Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı

Mehmet Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı

28-04-2024 - İLÇE HABERLERİ