EKONOMİ

Güder: “Kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz”

Güder: “Kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından Bulgurlu ve İspendere Mahallelerinde kurulan GES (Güneş Enerji Santrali) sayesinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldiklerini ifade etti.
Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından Bulgurlu ve İspendere Mahalleleri’nde maliyeti düşürmek amacıyla kurulan GES (Güneş Enerji Santrali) sayesinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldiklerini ifade etti.
8-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası’nın önemine dikkat çeken Başkan Osman Güder, “Kaynakları sınırlı olan enerjinin verimli olarak kullanılması ve toplum nazarında enerji bilincinin oturtulması gerekiyor. Bizler belediye olarak kendi enerjimizi kendimiz üretmeyi hedefledik. Bu noktada Bulgurlu ve İspendere Mahalleleri’mizde toplamda 45 milyonluk yatırım yaparak GES (Güneş Enerji Santrali) kurulumunu yaptık. Bu sayede kendi ihtiyacımızı karşılayabilecek duruma geldik. Çevre ve sürdürülebilirlik konularına önem veriyoruz ve enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Geleceğe bırakacağımız en önemli miraslardan biri bu. Sadece 1 megavat ile yıllık 850 bin ton karbondioksit gazı salınımına ve 5 bin 500 ağacın kesilmesine engel oluyoruz. Bu alandaki yatırımlarımıza devam ederek Hacıhaliloğlu Çiftliği bölgesinde de 3 megavatlık enerji üretimi sağlayan 60 milyonluk projemiz de tamamlanmak üzere. Amacımız çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmek ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak. Bununla sadece enerji maliyetlerini azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda çevremizi korumak ve sürdürülebilir bir gelecek için adım atacağız. Her alanda yaşanabilir ve örnek alınan bir Battalgazi’yi oluşturmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin