EKONOMİ

Keskin, “Süreci esnafımız ve kurumlarımızın iş birliği ile birlikte yürüteceğiz”

Keskin, “Süreci esnafımız ve kurumlarımızın iş birliği ile birlikte yürüteceğiz”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, çarşı merkezinde inşaatın başlayacak olması nedeniyle taşınması istenen bireysel esnaf konteynerlerinin Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin alt yapısı hazırlanacak olan merkeze yakın bölgelere taşınması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Keskin, “Malatya Çarşı merkezinde inşaatın başlayacak olması nedeniyle, esnaflarımız tarafından bireysel olarak yapılan konteynerlerin taşınması istenmiştir. Esnafımıza, çarşı merkezine konteyner koydukları süreçte  çarşı inşaatına başlanılacağı zaman sıkıntı yaşanacağını ve konteynerlerin kaldırılacağı söylenmiş ve uyarı yapılmıştı. Aynı şekilde kurumlara da kalıcı işyerleri yapılacak alanlara  konteyner konulmaması uyarı yapılmıştı. Esnafımız ise inşaat süreci başladığında konteynerlerini kaldıracaklarını ifade etmişlerdir. Bugün gelinen noktada çarşı merkezine konan konteynerlerin kaldırılması gündeme gelmiştir.  Büyükşehir Belediyesi tarafından çarşı merkezinde konteynerleri bulunan esnaflarımıza belli bir süre verilerek, merkeze yakın, alt yapısı uygun ve vatandaşa ulaşımı kolay olan alanlara taşınması talep edilmiştir.  Bu süreci esnafımız ve kurumlarımızın işbirliği ile birlikte yürüteceğiz.” dedi.

Keskin, “Malatya merkez de Turgut Temelli Alt Kavşağında Çarmuzu Yolu üzerinde Kubilay Lisesi yanına kadar sağlı sollu konulmasını da talep ediyoruz. Yine eski adliye bölgesi ve çevreyolu üzerine uygun olan alanlara konteyner konulmasını da talep ettik. Ayrıca depremlerden sonra nüfusu ve oturan sayısı büyük oranda artan Beydağı TOKİ bölgesinde de özellikle Karagöz Caddesi üzerinde de konteyner çarşı kurulmasının doğru olacağını ifade ettik.” bilgilerini paylaştı.

AdminAdmin