İLÇE HABERLERİ

Hekimhan’da kış yarısı etkinliği

Hekimhan’da kış yarısı etkinliği

Hekimhan ilçesinde kış yarısı etkinliği düzenlendi.

Malatya’nın, Hekimhan ilçesi Kocaözü Mahallesi'nde her yıl yapılan kış yarısı (saya) etkinliği bu yıl depremin gölgesinde buruk geçti. Depremde hayatını kaybeden insanlar için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Etkinliğe ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İnan Doğan, "Biz halkımızın hoşgörüsüne ve hassasiyetine sığınarak bu yıl bu ritüelleri 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz deprem felaketinde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızın anısına hürmeten değiştirdik. Bu sene tiyatral olarak sergilenen oyunlarımız eğlencelerimiz olmayacak bunun yerine depremde 11 ilde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız ve köylülerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine de sabır diliyorum. Tekrar bugün davetimize icabet eden misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Etkinliğe kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu mensupları, mahalle muhtarları, basın mensupları katıldı.

AdminAdmin