İLÇE HABERLERİ

Darende’de Atatürk koşusu düzenlendi

Darende’de Atatürk koşusu düzenlendi

tatürk’ün vefatının 85. yıldönümü nedeniyle Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortak koşu düzenlendi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıldönümü nedeniyle Darende’de Atatürk koşusu düzenlendi. Koşuya öğrenciler yoğun ilgi gösterirken yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
İbrahim Paşa Mahallesi’nde başlayan ve Hacı Derviş Mahallesi’nde tamamlanan 5 kilometrelik koşuda kızlarda Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi’nden Nurgül İlhan birinci, Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi’nde Azime Nur Kurnaz ikinci, Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi’nden Arefe Doğan ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi’nden Ali Altındemir birinci, Aytekin İşleyen ikinci, Ahmet Altındemir'de üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, “'Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata veda etti. 10 Kasım 1938'de aramızdan bedenen ayrılsa da ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ve saygıyla anıyoruz. Bıraktığı mirasa biz sahip çıkarak, O’nu yaşatıyoruz. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin