SİYASET

Ağbaba: “Malatya’da bütün önyargıları kırdık”

Ağbaba: “Malatya’da bütün önyargıları kırdık”

 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konteyner kentte yaşayan vatandaşlarla iftar programlarına devam ediyor. Ramazan ayının başlangıcından beri şehrin farklı mahallelerinde iftar programlarında Malatyalılarla buluşan Ağbaba,Malatya normalleşene kadar Malatyalıların yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Ağbaba, "Türkiye yeni bir anlayışla tanışıyor. Herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen… Genel Başkanımız Özgür Özel’in söylediği gibi bu çatının tapusu Mustafa Kemal Atatürk’te. Ona inanan, yolunda yürüyen herkes bu çatının altında yer almaya devam edecek. Milliyetçi, muhafazakâr ve sosyal demokratlar bu çatının altında olacaklar. En büyük sorumluluğumuzda onlara karşı bu yürüyüşü birlikte sürdürmek" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, MİAD Konteyner Kentte kalan vatandaşları ziyaret ederek iftarlık dağıttı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan ancak seçimi kaybeden Ağbaba, "Bu bir seçim çalışması değil, seçim Pazar günü sona erdi. Biz hemşehrilerimizin yanında yer almaya devam ediyoruz. Ne zaman ki Malatya normalleşecek, insanlar evlerine yerleşecek, çocuklar okullarına düzgün bir şekilde gidecek benim görevim o zaman bitecek. Malatyalılar bir tercih yaptı. Seçimi kazanamadık ama özellikle çocukların, gençlerin ve kadınların gönüllerini kazandım. Bunu görüyorum. Sokakta büyük ilgi var bundan dolayı mutlu, mesudum. Seçimden sonra böyle bir itibarı görmek her siyasetçiye nasip olmaz" diye konuştu.

"SİYASET ÜSTÜ BİR BİRLİKTELİK GERÇEKLEŞTİRDİK"

"Malatya’da siyaset üstü bir birlikteliği gerçekleştirdik" diyen Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bozkurt, zafer ve Rabia işareti yapanlar aynı sandıkta Veli Ağbaba’nın yanında buluştu. Malatya’yı birleştirdiğim için mutluyum. Ben seçimi kaybettim ama Malatya’yı kazandım. Malatya kazandı. 1977 seçimlerinden sonra alınan en yüksek oy oranına ulaştık. 10 kişiden 4’ü oy verdi. Bundan dolayı da kendimle gurur duyuyorum. Sorumluluğumuzun daha fazla arttığını görüyorum. Çocuklarımız, gençlerimiz, Malatya’mız için çalışmaya devam edeceğiz. Dün bir çalışıyorsam bugün iki çalışacağım. Normale dönene kadar vatandaşlarımızın yanında yer alacağım. Malatya’ya bir haksızlık ve eksik çalışma yapılırsa masayı da deviririm, kapıları da kırarım. Meclis'te ve her yerde bu insanların hakkın savunduğum gibi onları asla yalnız bırakmayacağım. Malatya bir travma, sahipsizlik ve yalnızlık duygusu yaşıyor. Hiç merak etmesinler onlarla birlikte olmaya devam edeceğim.

"TÜRKİYE’NİN DÜNYADAKİ İTİBARI YÜKSELDİ"

Türkiye yeni bir anlayışla tanışıyor. Herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen… Genel Başkanımız Özgür Özel’in söylediği gibi bu çatının tapusu Mustafa Kemal Atatürk’te. Ona inanan, yolunda yürüyen herkes bu çatının altında yer almaya devam edecek. Milliyetçi, muhafazakâr ve sosyal demokratlar bu çatının altında olacaklar. En büyük sorumluluğumuzda onlara karşı bu yürüyüşü birlikte sürdürmek. Türkiye’de 1977’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi ilk kez birinci parti oldu. Bu hem Türkiye’de demokrasinin hala var olduğunu gösterdi hem de Türkiye’nin dünyadaki itibarını artırdı. Muhalefet her türlü engellemeye rağmen seçimleri kazanabiliyor. Bu da Türkiye’nin dünyadaki itibarını yükseltmiş oldu. Bunun içinde mutlu ve gururluyuz."

Ağbaba, Türkiye’deki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettiklerini belirterek, "Malatya’da da bütün önyargıları tuza buz ettik. 'Sen ülkücüsün, sen muhafazakârsın, sen sosyal demokratsın' önyargılarını yıktık. Artık Malatya için çalışan gençler, kadınlar; bu yolda beraber yürüdüğümüz ülkücüler, muhafazakârlar ve sosyal demokratlar var. Bütün önyargıları kırdık. Malatya birleşti. Malatyalılar kazandı. Ben Malatya’yı kazandım" dedi.

“SEÇİM KAMPANYAMIZ MALATYA’DAKİ ÖNYARGILARI TUZLA BUZ ETTİ”

Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın talebiyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu kaydederek “En son 2023 Mayıs ayında seçim çalışması yaptık. Afişlerimiz yırtılıyor, yer değiştiriliyordu ama bu seçim çalışmalarında hiç afişimiz yırtılmadı, tepki görmedik. Daha önce hiç giremediğimiz yerlere girdik. Daha önce diğer partilere alışan arkadaşları bu seçimde bizim için çalıştı. Her siyasetçiye nasip olmaz müthiş bir kampanya yürüttük. Bu seçim kampanyası Malatya’daki bütün önyargıları tuzla buz etti. “CHP filan mahalleden çıkamıyor” eleştirisi yapılırdı bu seçimde Malatya’nın her kesiminden oy aldık. Bunun kıymetini bilmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

MİAD konteynerkentte düzenlenen iftar programının ardından Ağbaba,Belediye Nikah Sarayı’nda CHP örgütü ile biraraya geldi. Burada  Ağbaba’ya doğum günü sürprizi yapıldı.

AdminAdmin