Medya Malatya
Medya Malatya
KÖŞE YAZISI

Şehrin Nabzı: Deprem Sonrası Malatya Nereye Gidiyor?

Gündem Avcısı Gündem Avcısı Yazarın tüm yazıları
25-11-2025 19:31 1 dk okuma 1.212
Paylaş:

Malatya’nın sokaklarında dolaşırken hep aynı soruyla karşılaşıyorum: “Biz bu şehirde geleceği nerede arayacağız?”
Depremin üzerinden aylar geçti ama Malatya hâlâ bir arayışın içinde.

Çarşı Projesi’nde teslimlerin başlaması umut verici. Ancak şehir merkezi ile mahalle yapıları arasındaki ekonomik bağ hâlâ kopuk. Esnafın ayakta durabilmesi için yalnızca fiziki binalar değil, canlı bir şehir akışı gerekiyor.

Bu noktada asıl soru şu:
“Malatya’nın günlük hayatı, ekonomik dolaşımı ve ulaşım ağı aynı anda iyileştirilebilir mi?”

Evet, mümkün.
Ama bunun için üç temel adım şart:

  1. Toplu taşıma güzergâhlarının yeniden planlanması
  2. Esnaf koridorlarının oluşturulması
  3. Geçici konut alanlarından merkeze düzenli ulaşım ağları kurulması

Bugün Malatya’nın ihtiyacı büyük projeler değil; doğru dokunuşlar.
Bu şehrin yeniden ayağa kalkmasının anahtarı, insanların gündelik hayatında hissettiği küçük “kolaylıklar”.

Malatya’nın nabzı, işte bu küçük detaylarda atıyor.

 

Bu yazıdaki görüşler yazarına aittir, Medya Malatya yayın politikasını yansıtmayabilir. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.