Medya Malatya
Medya Malatya
EKONOMİ

Kırsal Kalkınmaya Destek

Kırsal Kalkınmaya Destek
Paylaş:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı 6. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında LEADER Yaklaşımı Tedbiri’ne yapılan başvurulara ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını açıkladı.

Bakan Yumaklı’nın açıklamasına göre, 60 ilde faaliyet gösteren 156 Yerel Eylem Grubunun (YEG) tamamı destek almaya hak kazandı. Bu kapsamda, yaklaşık 2,2 milyar TL bütçeye sahip yerel kalkınma stratejileri, dernek statüsündeki 156 YEG tarafından yüzde 100 hibe desteğiyle uygulanacak.

LEADER Yaklaşımı Tedbiri’nin hayata geçirildiği günden bu yana sağlanan desteklere de dikkat çeken Yumaklı, bugüne kadar toplam 257 YEG Derneğine 2,8 milyar TL hibe desteği sağlandığını bildirdi.

Açıklamada; çiftçiler, sivil toplum kuruluşları, kadınlar ve gençler başta olmak üzere yereldeki paydaşların bir araya gelmesiyle oluşturulan Yerel Eylem Grupları aracılığıyla, bölgesel ihtiyaçları esas alan kalkınma stratejilerinin belirleneceği ve uygulanacağı vurgulandı.

Bakan Yumaklı, IPARD II döneminde olduğu gibi IPARD III Programı döneminde de kırsal alanlarda katılımcı, sürdürülebilir ve yerinde kalkınmayı önceleyen politikaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.