Medya Malatya
Medya Malatya
EKONOMİ

Özcan: “Kayısı titiz bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor”

Özcan: “Kayısı titiz bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor”
Paylaş:

Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, kenttin en önemli ihraç ürünü olan kuru kayısının üretim merkezlerindeki titiz bir sürecin ardından sofralara ulaştığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir kayısı üreticisinin işyerinde ürün depolama esnasında kaydedilerek sosyal medya platformlarından paylaşılan görüntülere ilişkin açıklamalarda bulunan Ramazan Özcan, kenttin en önemli ihraç ürünü olan kuru kayısının üretim merkezlerindeki titiz bir sürecin ardından sofralara ulaştığını söyledi.
Kayısının, tarladan sofraya ulaşmasının sağlandığı sürecin tüm hijyenik kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydeden Özcan, “Son günlerde kayısının tarladan tüketim aşamasına kadar gelen sürece dair çirkin, sağlık açısından da yoksun bir görüntü paylaşılmıştı. Bizlerde bugün Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) bir işletmemizde özellikle naturel kayısının hangi aşamalarda geçerek sofralara ulaştığını görüntülemek üzere bir araya geldik. Sizlerin de gördüğünüz gibi işletmelerimiz de yapılan üretimler sağlık ve hijyenik kurallara uygun bir şekilde takip ediliyor. İnsan eli değmeden yapılan çeşitli işlemlerinin ardından ürünler paketlenerek gönderilecek bölgelere ulaştırılıyor” dedi.
Özcan, sosyal medyada kayısı ile ilgili tepki toplan paylaşımların dikkate alınmaması gerektiğini ifade ederek ürünlerin depolama işlemlerinin de her türlü sağlık koşullarına uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.