Medya Malatya
HV
27 TEMMUZ Pazartesi 15:03

“15 Temmuz Şehitler Haftası” Tekvando Minikler Şampiyonası Nefes Kesti”

Yeşilyurt Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Şehitler Haftası Tekvando Minikler Şampiyonası”, geleceğin sporcularını aynı çatı altında buluşturdu. Minik tekvandocuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyon, hem sporcuların performansları hem de centilmence geçen karşılaşmalarıyla büyük beğeni topladı.

SPOR
“15 Temmuz Şehitler Haftası” Tekvando Minikler Şampiyonası Nefes Kesti”

Yeşilyurt Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Şehitler Haftası Tekvando Minikler Şampiyonası”, geleceğin sporcularını aynı çatı altında buluşturdu. Minik tekvandocuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyon, hem sporcuların performansları hem de centilmence geçen karşılaşmalarıyla büyük beğeni topladı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tekvando İl Temsilciliğinin destekleriyle Tecde Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya çok sayıda sporcu, antrenör, hakem ve sporcu aileleri katıldı. Gün boyu devam eden müsabakalarda minik sporcular, farklı sıkletlerde dereceye girebilmek için tüm hünerlerini sergiledi. 3 gün süren müsabakalarda 270 sporcu ter döktü.

Çocukları erken yaşta sporla buluşturmak, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunmak, milli ve manevi değerler ışığında yetişen sağlıklı nesillerin oluşmasına destek olmak amacıyla organize edilen etkinlik, büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Tribünleri dolduran aileler, çocuklarını büyük bir heyecanla desteklerken, salonda oluşan coşkulu atmosfer organizasyona ayrı bir renk kattı. Teknik becerileri, mücadele azimleri ve centilmen tavırlarıyla dikkat çeken sporcular, izleyenlerden alkış aldı. Organizasyon sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

BAŞKAN GEÇİT: “SPORLA BÜYÜYEN NESİLLER, GÜÇLÜ BİR GELECEĞİN TEMİNATIDIR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 15 Temmuz ruhunun yalnızca anma programlarıyla değil, gençlere yönelik sportif ve kültürel faaliyetlerle de yaşatılması gerektiğini belirtti.

Başkan Geçit, “15 Temmuz, milletimizin demokrasiye, bağımsızlığına ve vatanına sahip çıktığı tarihi bir destandır. Bizler de bu anlamlı haftada düzenlediğimiz spor organizasyonlarıyla hem şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatıyor hem de çocuklarımızın sporla iç içe yetişmelerine katkı sağlıyoruz. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı göstermiş oldukları mücadele, disiplin ve centilmenliklerinden dolayı kutluyorum. Kazanan sadece derece elde eden sporcularımız değil, sporun birleştirici ruhudur. Sporla büyüyen nesiller, güçlü bir geleceğin en önemli teminatıdır.” dedi.

Turnuvada dereceye giren sporcular şunlar;

BAYANLAR:

27 Kg: 1. Cennet Taşdemir, 2. Sare Emekli, 3. Eslem Güleryüz,

30 Kg: Pelin Su Özdemir, 2. Eslem Özbey, 3. Ayşe Karakoç,

33 Kg: Sare Gürbüz, 2.Hatun Eslem Çavdar, 3. Buğlem Naz Şimşeksoy,

36 Kg: Elif Mira Çolak, 2.Elif Sare Karaca, 3. Ayşe Özdemir,

 40 Kg: Hiranaz Gucin, 2.Sahra Erden, 3.Mihranur Kölük,

45 Kg: Nisa Dönmez, 2.Sümeyye Karakış, 3. Eylül Avar,

50 Kg: Livanur Bakırcı, 2. Ada İpek, 3. Ecrin Özfırat,

57 Kg: Merve Polat, 2.Hiranur Aktürk, 3.Hiranur Doğan,

 +57 Kg: 1.Hayrunisa Öğer, 2.Esmanur Yağmur, 3. Begüm Aydıner

ERKEKLER:

27 Kg: 1.Mirza Çakır, 2. Akif Baruk, 3.Said Aydın,

30 Kg: 1.Sefa Yeşilova, 2.Cemal Tokuş, 3.Efe Dağdeviren,

33 Kg: 1. Emin Göçer, 2.Mustafa Akyol, 3.Zafer Ak,

36 Kg: 1.Mucit Rutbil, 2. Ayaz Şahin, 3.Zahit Karakaş,

40 Kg: 1.Batuhan Çobanoğlu, 2. Ömer Boztaş, 3. Ali Kerem Bayram,

45 Kg: 1.Ömer Asaf Işıldak, 2.Berten Çağlar, 3.Emir Özdemir,

50 Kg: 1. Taha Kocaman, 2.Ramazan Canpolat, 3. Selim Sökmen,

57 Kg: 1. Ali Sefa Kocaman, 2.Alparslan Yeşilgil, 3. Furkan Karademir,

+57 Kg: Hamza Gürbüz, 2.Sabri Aktürk, 3.Berat Aksoy

AdminAdmin

YORUMLAR