Medya Malatya
Medya Malatya
SAĞLIK

3 Yaşındaki Kırgız Çocuk Türkiye’de Yapılan Nakille Hayata Tutundu

3 Yaşındaki Kırgız Çocuk Türkiye’de Yapılan Nakille Hayata Tutundu
Paylaş:

Malatya’da gerçekleştirilen karaciğer nakli operasyonu sayesinde 3 yaşındaki Kırgız çocuk Nuryiğit Maksatbekoğlu yeniden hayata bağlandı.

Kırgızistan’da uygulanan tedavilere rağmen sağlığına kavuşamayan 3 yaşındaki Nuryiğit Maksatbekoğlu, Malatya’da gerçekleştirilen karaciğer nakli operasyonuyla hayata tutundu.

Kırgızistan’da son evre karaciğer kanseri teşhisi konulan ve 7 kür ağır kemoterapiye rağmen iyileşme sağlanamayan küçük Nuryiğit için ailesi farklı ülkelerde tedavi arayışına girdi. Ülkesindeki hastanelerde nakil şansı bulunamayan Nuryiğit’in ailesi, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yapan Radyoloji Araştırma Görevlisi Dr. Eldiyar Saparbekov ile iletişime geçti.

Ailenin talebi üzerine Türkiye’ye getirilen Nuryiğit, yapılan değerlendirmelerin ardından karaciğer nakli operasyonuna alındı. Operasyonda tümörlü karaciğer dokusu çıkarılırken, eksik kalan bölüm ise babası Maksatbek Keneşbekov’dan alınan doku ile tamamlandı. Başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından küçük çocuk yeniden hayata bağlandı. Nuryiğit’in hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SAĞLIK Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.