Medya Malatya
Medya Malatya
POLİTİKA

Ağbaba: “Malatya Sanayisi Kan Kaybediyor”

Ağbaba: “Malatya Sanayisi Kan Kaybediyor”
Paylaş:

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan ekonomik daralmaya ilişkin yaptığı açıklamada, sanayinin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Sanayici üretim yapamaz hale getirildi

Türkiye'de sanayi elektrik maliyetlerinin, artan üretim hacmi, enerji maliyetlerindeki yükseliş ve dağıtım bedeli güncellemeleri nedeniyle artış gösterdiğini, 2025 yılında dağıtım bedellerindeki artışlarla faturalara %10–12 seviyesinde yansımalar olduğunu kaydeden Ağbaba, “Malatya OSB’de son bir yıl içerisinde yüzde 10 civarındaki işletmenin üretimini durdurduğu veya  kapasitesini ciddi oranda düşürdüğü belirtilmektedir. Bu tablo, Malatya sanayisini kan kaybettiğinin en açık göstergesidir. Sanayici üretim yapamaz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Bedeli emekçiler işsiz kalarak ödüyor

İşsizlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “Malatya’da işsizlik resmi rakamlarda geriletilse de gerçeğin bu şekilde olmadığını herkes biliyor. Depremin vurduğu şehirde istihdam yapısı sarsılmaya devam ediyor. Fabrikalar kapanıyor, üretim azalıyor, bunun bedelini emekçiler işsiz kalarak ödüyor” şeklinde konuştu.

Malatya bu tabloyu hak etmiyor

Birçok firmanın üretimini yurt dışına kaydırdığını belirten Ağbaba, “Artan maliyetler nedeniyle bazı işletmeler üretimlerini daha ucuz ülkelere, özellikle Mısır’a taşıyor. Bu, Türkiye’nin üretim gücünün zayıfladığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Yaşananların sadece ekonomik değil sosyal sonuçlar da doğuracağını belirten Ağbaba, “Sanayinin çökmesi sadece işsizlik değil, yoksulluk ve göç demektir. Malatya bu tabloyu hak etmiyor” dedi.

Sanayi destek paketi açıklansın

Ağbaba açıklamasının devamında, “Sanayicinin üzerindeki enerji yükü azaltılmalı, KOBİ’lere uygun koşullarda finansman sağlanmalı, istihdamı koruyan işletmelere destek verilmelidir. Depremzede işletmelerin KOSGEB kredilerinin tamamen silinmesi en önemli taleplerden biridir. Şayet krediler silinmeyecekse taksitlerin en az 2 yıl faizsiz olarak ertelenmesi önemli bir adım olacaktır. Ayrıca Malatya’ya özel bir sanayi destek paketi acilen açıklanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

POLİTİKA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et “Tarımda Ciddi Kriz İçindeyiz”

Akışın sonuna geldiniz.