SİYASET

Barış Yıldız: ‘Biz Malatya’da herkesin partisi olacağız’

Barış Yıldız: ‘Biz Malatya’da herkesin partisi olacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, belediye başkanları ve büyükşehir belediye meclis üyeleriyle birlikte ortak düzenlediği basın toplantısında “Türkiye genelindeki partili belediyelerimizin başarılı projelerini Malatya’daki belediyelerimize taşıyacağız.” Dedi.

Barış yıldız beraberinde Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğluü Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Doğanşehir Belediye Başkanı Memet Bayram, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ve büyükşehir belediye meclis üyeleriyle birlikte ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yıldız yaptığı açıklamada belediyeleri halkla birlikte yöneteceklerini ve belediye meclis üyelerinin olduğu ilçelerde ise katkı sunacaklarını ifade etti.

Yıldız basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemiz bir seçimi atlattı, yerel seçim sonuçlandı. Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde birinci parti olarak uzun süre sonra büyük bir başarıya imza attı.  Birçok ilde büyükşehir belediyelerimizi, il belediyelerimiz kazanmış olduk.

Malatya’da da en son yapılan itirazlar sonuçlandı ve belediye başkanlarımız mazbatalarını alarak göreve başladılar. Geçmiş dönem üç olan belediyemizin sayısı beş oldu.  Malatya’nın merkez ilçeler hariç en büyük ilçelerini bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi yönetecektir. Malatya büyükşehir belediyesinde de bu dönem daha fazla belediye meclis üyemiz ile grubumuz olacak.

İl başkanı olarak göreve geldiğimiz kongreler ve kurultaylar sonrası belirttiğimiz ve seçimde de sözümüzü tutarak ‘biz Malatya’da herkesin partisi olacağız’ dedik. Sonuç itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin heyecanı çok yüksek hem de başarılı bir süreç işlettik. Ancak büyükşehir ve diğer ilçeleri alamayarak bir mahcubiyet içindeyiz. Bir sonraki seçim çalışmalarına şimdiden başladık. Her kesimden aday çıkaracağımıza söz vermiştik. Bir Malatya ittifakı kuracağız demiştik. Kazandığımız ilçeleri de halkımızla beraber yöneteceğiz demiştik. Bunu gerçekleştireceğiz. Adaylarımıza tabanda büyük bir sahiplenme gerçekleşti. Türkiye genelindeki partili belediyelerimizin başarılı projelerini Malatya’daki belediyelerimize taşıyacağız.

Amacımız bağcıyı dövmek değil amacımız Malatyalı üzüm yesin. Belediye meclislerinde uzlaşıyla yol yürümek istiyoruz. Katkı sunmaya hazır olduğumuzu Malatya kamuoyuna ilan ediyoruz. Elbette ki hatalı olanları söyleyeceğiz, doğru adımlara da destek vereceğiz.

İl örgütü olarak bu dönem hem kendi belediyelerimize, hem de meclis üyemizin olduğu belediyeleri de yeni projeler üretmek, sorunların çözümünde katkı sunmak amacıyla çeşitli komisyonlar kuruyoruz.

Malatya büyükşehir belediyesinde bulunan komisyonların bir örneğini kendi bünyemizde de kuracağız. Zaten imar ve hukuk komisyonunu uzun süre önce kurmuştuk. Bir mali komisyon, çevre komisyonu, sağlık, eğitim, gençlik ve spor komisyonlarını Malatya il başkanlığı bünyesinde kuracağız. Bu komisyonlarda yer almak isteyen alanında uzman Malatyalıları gücümüze güç katmaları için davet ediyoruz.

Deprem sonrası Malatya’daki belirsizlikler devam ediyor. Bu belirsizliklerin başında rezerv alanları geliyor. Vatandaşlar evlerinin ne olacağını, ne kadar ödeme yapacaklarını bilmiyorlar. Rezerv alanlarıyla ilgili yetkililerin bir an önce gerekli açıklamaları yapmaları gerekmektedir.

TOKİ evleriyle ilgili de ilerleyen günlerde gerekli açıklamaları yapacağız. Daha önce deprem olan bazı iller büyürken bazı iller küçülmüştür. Malatya adına endişeliyiz. Eğer çalışmalar bu şekilde giderse Malatya küçülen bir şehir olacağı görülüyor. Çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimizle beraber bu konuların takipçisi olacağız.

AdminAdmin