Medya Malatya
Medya Malatya
GÜNDEM

“Dünyada Çocuklar Katledilirken Eğlence Masum Değildir”

“Dünyada Çocuklar Katledilirken Eğlence Masum Değildir”
Paylaş:

Malatya’da Kudüs Kardeşlik Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek yılbaşı eğlencelerine tepki gösterildi, “Zulüm varken sessizlik normalleşmektir” mesajı verildi.

Malatya’da Kudüs Kardeşlik Platformu öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında, Gazze’de yaşanan katliamlara dikkat çekilerek yılbaşı kutlamalarına tepki gösterildi. “Eğlence değil, vicdan zamanı; dünyada çocuklar katledilirken eğlence yakışmaz” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Doğa Cadde önünde toplanan kalabalık, Gazze ve HAMAS’a destek sloganları atarak siyonist işgalcileri protesto etti. Grup, sloganlar eşliğinde Malatya Park AVM önüne kadar yürüdü.

Burada Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını Kudüs Kardeşlik Platformu adına Özmen Düz okudu. Düz, konuşmasında toplumsal vicdanın köreltilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “Bugün burada, bize ait olmayan bir kültürün içine hapsedilmeye karşı vakur bir duruş sergilemek için toplandık. Bizim meselemiz zamanın kendisi değil, o zamanın nasıl ve ne uğruna harcandığıdır.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’den ayetle konuşmasını sürdüren Düz, “Rabbimiz, ‘Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve her nefis yarın için ne hazırladığına baksın’ buyuruyor. Biz bu gece, yarın için ne hazırladığımızın muhasebesini yapmak için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Toplumlara yabancı yaşam biçimlerinin dayatıldığını dile getiren Düz, “Kökü mazide olan bir medeniyetin evlatlarıyız. Modern dünya, eğlence adı altında bize yabancı bir hayat tarzını dayatıyor. Başkalarının kutsallarını sahiplenmek, bir toplumun hafızasını yitirmesidir.” diye konuştu.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Özmen Düz, konuşmasının en çarpıcı bölümünde, “Gazze’de çocuklar büyümeden ölüyor. Anneler yeni yıla evlatsız giriyor. Babalar enkaz başında bir ses arıyor. Böyle bir dünyada eğlence masum değildir. Susmak tarafsızlık değildir.” ifadelerini kullandı.

Yemen, Doğu Türkistan, Arakan ve Afrika’daki zulümlere de değinen Düz, “Bir çocuğun çığlığı gökyüzünü yırtarken hangi yüzle kutlama yapabiliriz?” diye sordu.

Açıklamasının sonunda küresel güçlere ve İslam ülkelerine çağrıda bulunan Düz, “Filistin özgür olana kadar susmayacağız, unutmayacağız, normalleşmeyeceğiz.” dedi.

Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNDEM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.