Medya Malatya
Medya Malatya
GENEL

Engüzekliler Cem ve Kültür Evi’nde Abdal Musa Lokması Düzenlendi

Engüzekliler Cem ve Kültür Evi’nde Abdal Musa Lokması Düzenlendi
Paylaş:

Engüzekliler Cem ve Kültür Evi’nde gerçekleştirilen Abdal Musa lokmasında 26 kurban kesildi, cem töreni ve semah gösterisiyle birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Engüzekliler Cem ve Kültür Evi tarafından geleneksel Abdal Musa lokması düzenlendi. Etkinlikte 26 kurban kesilirken, cem töreni ve semah gösterisiyle birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı. Katılımcılara etli pilav ikram edildi.

Programda konuşan Cem ve Kültür Evi Başkanı Süleyman Akıncı, “Engüzekliler Cemevi’nin çatısı altında bugün bir araya gelmemiz, hem yolumuzun bereketi hem de birliğin güzelliğidir. Abdal Musa, sade diliyle ama güçlü hakikatlerle bize hatırlatır: İnsanı insan yapan, gönlünün temizliği ve yoluna bağlılığıdır. Bizler de bu anlayışla, sevgi ve saygıyla yan yana durmanın değerini büyütmeye devam ediyoruz. Engüzekliler Cemevi, yalnızca bir mekân değil; canların birbirine umut olduğu bir yuvadır. Hak, Muhammed, Ali aşkına; birliğimiz daim, lokmalarımız bereketli, muhabbetimiz güçlü olsun” dedi.

Programa Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GENEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.