GENEL

FIRAT EDAŞ Çalışanlarına Arama Kurtarma Eğitimi

FIRAT EDAŞ Çalışanlarına Arama Kurtarma Eğitimi

Faaliyet gösterdiği Malatya, Bingöl, Elazığ ve Tunceli illerinde yatırımlarına devam eden Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), sosyal sorumluluk bilinciyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde çalışanlarına arama kurtarma eğitimi aldırdı.

11 ilimizi etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası bölgede kesintisiz ve güvenli elektrik arzının sürdürülebilmesi için çalışmalarını aralıksız yürüten Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde gerçekleştirilen Hafif Arama Kurtarma eğitimine dahil oldu. İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitime Fırat EDAŞ bünyesindeki 29 çalışan katıldı.

Eğitimlerde personellere olay yeri yönetimi, olay yerinde davranış şekilleri, enkaza giriş teknikleri ve arama kurtarma usulleri, kurtarmada kullanılan ip ve tırmanış teknikleri, arama kurtarmada kullanılan malzemelerin teknik özellikleri bakımı ve kullanış şekilleri gibi konularda  bilgiler verildi.

15 gün süren eğitimin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından, katılımcılar sertifikalarını Fırat EDAŞ Genel Müdürü Alper Erbaş ve Operasyon Direktörü Doğanay Özbay tarafından AKSA Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen bir törenle aldılar.

Deprem bölgesi olan ülkemizde bu uygulama ve eğitimlerin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Fırat EDAŞ Genel Müdürü Alper Erbaş, “Fırat EDAŞ olarak, bölgemizde sıkça yaşanan afet durumlarına hazırlıklı olmak ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmek adına bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz. Benzer eğitim süreçlerinden geçen diğer grup şirketlerimiz ile olası bir afet durumunda arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin