Medya Malatya
HV
20 AĞUSTOS Perşembe 21:35

GESKON’dan Balkan Ülkeleri Zirvesi’ne Tam Destek

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Sekreteri Umut Uçar, Balkan Ülkeleri Sağlık Turizmi ve Ekonomik İş Birliği Zirvesi’ni desteklediklerini belirterek organizasyonun sağlık, ekonomi, gençlik ve spor alanlarında yeni ortaklıklara zemin hazırlayacağını söyledi.

EĞİTİM
GESKON’dan Balkan Ülkeleri Zirvesi’ne Tam Destek

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Sekreteri Umut Uçar, Balkan Ülkeleri Sağlık Turizmi ve Ekonomik İş Birliği Zirvesi’ni desteklediklerini belirterek organizasyonun sağlık, ekonomi, gençlik ve spor alanlarında yeni ortaklıklara zemin hazırlayacağını söyledi.

 

Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON), Balkan Ülkeleri Sağlık Turizmi ve Ekonomik İş Birliği Zirvesi’ne destek vereceğini açıkladı.

GESKON Genel Sekreteri Umut Uçar, yaptığı yazılı açıklamada zirvenin Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki dostluk, kardeşlik, ekonomik iş birliği ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

 

“Balkanlar stratejik öneme sahip”

 

Balkanların ortak tarih, kültürel bağlar ve güçlü insani ilişkiler nedeniyle Türkiye açısından stratejik bir coğrafya olduğunu belirten Uçar, bölgede gerçekleştirilecek uluslararası çalışmaların ülkeler ve halklar arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağını kaydetti.

Uçar, zirvenin yalnızca sağlık turizmi ve ekonomi başlıklarıyla sınırlandırılmaması gerektiğini vurgulayarak gençlik, spor, eğitim, kültür ve sosyal dayanışma alanlarında da yeni iş birliklerinin geliştirilmesine imkân sağlayacağını ifade etti.

 

Gençler uluslararası projelerde yer alacak

 

GESKON olarak gençlerin uluslararası platformlarda daha fazla temsil edilmesini önemsediklerini aktaran Uçar, farklı ülkelerde yaşayan gençler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Gençlerin ekonomik ve sosyal projelere aktif katılım sağlaması gerektiğini dile getiren Uçar, “Balkan ülkeleriyle sağlık turizmi alanında kurulacak yeni iş birliklerini ve zirvenin ortaya koyacağı ortak projeleri destekliyoruz. Zirvenin gerçekleştirilmesine katkı sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

“Sağlıklı nesiller, güçlü gençlik”

 

Sağlık turizmi ile gençlik ve spor alanlarının birbirinden bağımsız olmadığını belirten Uçar, sağlıklı nesillerin, güçlü gençliğin ve uluslararası iş birliklerinin ülkelerin geleceğe güvenle ilerlemesinin temel unsurları arasında bulunduğunu kaydetti.

Balkan ülkeleriyle kurulacak yeni köprülerin gençler, sporcular, sağlık çalışanları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları arasında kalıcı ortaklıklara dönüşmesini temenni ettiklerini belirten Uçar, GESKON’un barışçıl, ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif iş birliklerine destek vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

 

SANKON ve SATKON’a teşekkür

 

Uçar, zirvenin düzenlenmesine katkı sunan Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON), Uluslararası Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKON) ile diğer paydaşlara teşekkür ederek organizasyonun Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki sağlık turizmi ve ekonomik iş birliklerine yeni bir ivme kazandırmasını diledi.

AdminAdmin

YORUMLAR