SİYASET

Güneş: Büyükşehir Belediye’sinde yaşanan usulsüzlükler bitmiyor

Güneş: Büyükşehir Belediye’sinde yaşanan usulsüzlükler bitmiyor

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş ülke genelinde yaşanan ağır ekonomik krizin ilimiz özeline de yansıyan sonuçları hakkında yazılı basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi.

Güneş, özellikle asgari ücret konusunda yapılan spekülasyonların var olan ekonomik krizi daha da derinleştirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

Güneş; “AKP kadroları çözüm olmaktan daha çok sorununun ana unsuru olmuşlardır”

”Faiz sebep, enflasyon sonuç denilerek patlatılan enflasyonun kontrol altına alınamaması ülke genelinde ve özellikle şehrimizde derin yaralar açmaya devam ediyor. Tüketim ürünlerindeki maliyet bazlı zamlar yerini keyfi ve kanunsuz kazançlara bırakmaya başladı.  Adeta ekonomik bir kaosa girilen bu dönemde Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da her platformda sıklıkla dile getirdiği gibi liyakatsiz kadroların basiretsiz politikaları her geçen gün yeni bir soruna ve derin bir yaraya sebep oluyor.  Ekonomi politikalarında çaresizliğe giren AKP hükümeti tribünlere oynamaya başladı.  Seçmene yaranmak adına yapılan spekülatif açıklamalar ne yazık ki vatandaşlarımızı daha da büyük sorunlara itiyor. Özellikle asgari ücretin artacağına dair yapılan açıklamalar seçmenin gönlünü okşamak yerine istihdam sektöründe cumhuriyet tarihimizde görülmemiş sorunlara sebep olmaktadır.

Asgari ücret için zam dönemine girilmeden yapılan açıklamalar işverenleri büyük bir paniğe sevk ederek mevcut çalışanlarını işten çıkarma ve ürünlerine şimdiden zam yapma durumuna getirmiştir.

 Son günlerde Malatya yerel medyasından, özellikle Organize Sanayi Bölgeleri’nde bulunan fabrikaların yüzlerce işçiyi haksız bir şekilde işten çıkardığını üzülerek takip etmekteyiz. Hayat şartlarının giderek zorlaştığı bu günlerde işten çıkarmaların bu denli artmasına yerel yöneticilerin ve AKP’li milletvekillerinin duyarsız kalmalarını da şiddetle kınadığımızı belirterek aziz hemşerilerimize bir defa daha hatırlatmak isteriz ki AKP kadroları çözüm olmaktan daha çok sorununun ana unsuru olmuşlardır.”

“Kamu arazilerinden kim ya da kimler hangi kazançları elde etmiştir?”

“Geçtiğimiz günlerde Sayıştay’ın Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkında ki raporlarında kaleme alınan usulsüzlükler hakkında Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasını Sayıştay denetçilerinin belirlediği yasal olmayan edinimlerin adeta bir kabullenişi olduğunu dile getirmiştik. Ne yazık ki Büyükşehir Belediye’sinde emanete ihanet edercesine yaşanan usulsüzlükler bitmiyor. Belediye kamu arazilerini satışa çıkararak kullanım hakkı halka ait olan arazileri imar vahşetine kurban etmektedir. 2021 yılı Sayıştay mali denetim raporlarında da satışlarında birçok tutarsızlık saplanan kamu arazilerinden kim ya da kimler hangi kazançları elde etmiştir? DEVA Partisi Malatya İl Yönetimi olarak kadim şehrimizin tüm haklarını savunmaya devam edeceğiz”

AdminAdmin