Medya Malatya
Medya Malatya
ÇEVRE

Kar ve Tipiye Rağmen Zamanla Yarış: Ambulans Helikopter Karlı Zemine İndi

Kar ve Tipiye Rağmen Zamanla Yarış: Ambulans Helikopter Karlı Zemine İndi
Paylaş:

Pütürge’de hasta 1 yaşındaki bebek, kapalı yollar nedeniyle ambulans helikopterle Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi.

Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Meşedibi Mahallesi’nde 1 yaşındaki bir bebeğin rahatsızlandığı yönündeki ihbar üzerine sağlık ekipleri alarma geçti. İlk olarak durum 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirildi. Ancak yoğun kar yağışı ve yolların kapalı olması nedeniyle kara ambulansının bölgeye ulaşamaması üzerine konu komuta merkezine iletildi.

Zorlu hava koşullarında kritik operasyon

Komuta merkezinin koordinasyonuyla bölgeye ambulans helikopter yönlendirildi. Yoğun kar ve olumsuz hava şartlarına rağmen ambulans helikopter, karlı zemine başarılı bir iniş gerçekleştirerek hasta bebeği bulunduğu noktadan aldı. Bebek, ambulans helikopterle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Vali Yavuz’dan paylaşım: “Devletimiz var olsun”

Operasyona ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, zorlu şartlara rağmen yürütülen çalışmaya dikkat çekerek, “Devletimiz var olsun” mesajını verdi.

Sağlık ekiplerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilen hava ambulansı sevki, bölgede etkili olan ağır kış şartlarına rağmen vatandaşlara kesintisiz sağlık hizmeti sunulmaya devam edildiğini bir kez daha ortaya koydu.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇEVRE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.