EKONOMİ

“Kışla Caddesinde bir tek esnaf bile mağdur edilmeyecek”

“Kışla Caddesinde bir tek esnaf bile mağdur edilmeyecek”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in, “Kışla caddesinde sıkıntı var. Kışla Caddesindeki esnaflara bir bildiri yayınlanıyor, ’15 gün içinde burayı boşaltacaksınız’ diye. Ben buradan yetkililere sesleniyorum; önce esnafa yer gösterin” sözleri üzerine, AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Hiçbir şekilde, tek bir esnaf bile, şuranın altını çiziyorum, kiracı veya mülk sahibi hiç fark etmez, konteyner verilmeden yerinden çıkarılamayacak.” sözünü verdi ve buranın durumunu yakın planda takip ettiğini açıkladı.

Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Şevket Keskin’i ziyaret ederek, esnafların sorunları ve deprem süreci hakkında istişarelerde bulundu.

“Malatya’da insanların önünü görmesi lazım. Artık önümüzü görmemiz lazım”

Ziyaret için teşekkür eden MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya Milletvekilimiz İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ortak akılla hareket etmesi, esnaf kuruluşlarının fikrini alması çok önemli. İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak dışında son dönemde gelip esnaf kuruluşlarının fikrini alan siyasetçi olmadı. İnanç hanım, hem sahayı geziyor, hemde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek ortak akılla Malatya’nın nasıl ayağa kalkacağının çalışmalarını yürütüyor. Malatya çökmüş bir şehir, Malatya’yı ayağa kaldırmak için birlik ve beraberlik içinde hareket etmek lazım. Malatya’da siyasiler kabul etmek istemiyor, ama bunu niçinde sivil toplum kuruluşları mutlaka olmalı. Sivil toplum kuruluşlarının, siyasetçilerimizle, belediye başkanlarımızla, görev yapan bürokratlarımızla bir araya gelip, hiç parti ayrımı yapmaksızın, bir parti dışında bir araya gelip, Malatya’ya yapılacakların konuşulması ve tartışması gerekiyor. Malatya’da insanların önünü görmesi lazım. Artık önümüzü görmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da bu durumu arz ettim, insanların karnını doyurmadan mutlu edemezsiniz. İlkin ticaretin ayağa kaldırılması gerekiyor.” dedi.

“Bugün esnafımız 15 gün içinde elindeki malzemeyi koyacak depo bulamaz”

Kışla Caddesindeki esnafların 15 gün içinde işyerlerini boşaltmasıyla ilgili bildirim gönderilmesi ile ilgili olarak da konuşan Keskin, “Kışla caddesinde sıkıntı var. Kışla Caddesindeki esnaflara bir bildiri yayınlanıyor, ’15 gün içinde burayı boşaltacaksınız’ diye. Ben buradan yetkililere sesleniyorum; önce esnafa yer gösterin. Ben 3 ay önce buradaki esnafımızı ziyaret ettiğimde de söyledim, ‘Yer gösterin, yer yapın, esnafımız taşınsın.’ Bugün esnafımız 15 gün içinde elindeki malzemeyi koyacak depo bulamaz, depo dahi yoktur. Sadece Kışla Caddesinde değil, Malatya genelinde bütün esnaflarımız gerçekten büyük bir sıkıntı içerisinde. Esnafımız seçimlerden dolayı 6 ay tolerans tanıyor. İnşallah 6 ay sonra kalıcı işyerleri yapılır. Eğer yapılmazsa önümüzdeki inşaat sezonu biter ve tekrar kış sezonu başlar. Esnafımızın 21 metrekarelik konteynerde geleceğini kurtarması çok zor. Biran önce kalıcı işyerlerinin yapılıp, esnaf ateşlim edilmesi gerekiyor. İşyerlerinden çıkartılacak olan esnaflara da mutlaka yer gösterilmesi, su, elektrik, telekom gibi tüm alt yapısının bitirilerek taşınmasını istiyoruz. Kışla Caddesindeki esnaflarımız için en az 2 ay bir süre verilmesini talep ediyoruz. Bundan sonra birden bire  ‘Ben yaptım, Ettim’ olursa, hem esnafımız zarar görür, hem Malatya zarar görür, hepimiz zarar görürüz. Bizim tek amacımız var, birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’nın ayağa kaldırılmasıdır.”  İfadelerini kaydetti.

“Odaların, Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetleri, duruşları, açıklamaları ve sahadaki varlıkları bizim can damarımızdır”

Milletvekili Ölmeztoprak ise, “Bu şehrin ayağa kalkması, devam etmesi, çalışması yönünde, hem önceki hayatımda hem 14 yılı aşkın belediyecilik dönemimde Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin, Şevket Keskin başkanımızın ve ekibinin çalışmalarını yakın planda takip eden ve bilen bir insanım. Dolayısıyla milletvekili şapkasını bir kenara bırakarak, sadece Malatyalı bir vatandaşın genel bir bakış acısı ile yaklaştığımda Odaların, Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetleri, duruşları, açıklamaları ve sahadaki varlıkları bizim can damarımızdır. Çünkü kamuoyunun sesini dile getirirler. Yaşanan sorunu ve sıkıntıyı yerinden en ince detayına kadar görür, bürokrasiyi, siyaseti hareketlendirir, oraya bir çözüm beklerler.  Dolayısıyla ben gerek Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’mizin, Şevket Keskin başkanımızın tutumunu, durumunu, bu şehir bu derece inşa, imar ve altını çizerek söylüyorum; ihya sürecinde iken bu tutum ile birlikte beraber hareket etmeyi çok önemsiyorum, çok değer veriyorum.” diye konuştu.

“Kışla Caddesinde bir tek esnaf bile mağdur edilmeyecek”

Ölmeztoprak şunları söyledi, “Malatya’mızın ticari hayatı, kalbi  Akpınar. Çarşı inşaatı başladı, etap etap devam eden yerler var. Kalıcı konutlar ve kalıcı işyerleri dedik, şimdi yüzde 90 itibariyle Haziran ayında yine kuraların çekimi devam edecek. Afet konutlarında anahtar teslimine geçebildik. Şevket Keskin başkanımın da ifade ettiği gibi spesifik bazı alanlarda bazı durumlar daha yüksek sesle bize geliyor. Neden? Orada yaşanan durumu bütün detayları ile görmemiz isteniyor. Bunu görmek için ayrıca sürekli sahadayız, en azında kendi adıma sürekli sahadayım. Milletvekilliği görevimde genel kurul çalışmaları ve görevlendirmeleri hariç, Malatya dışında hiçbir yere adım atmayarak, sürekli Malatya’da oldum. Kışla caddesi ile alakalı özellikle şunu vurgulamak istiyorum; çok haklı cümleler kurdu. Bizim esnafımız şuanda ticaretine devam ederken ve önümüzde de bir bayram süreci var, o sürecide hesap ederek, esnaftır, ailesini geçindiriyor. Biz bürokrasi ve siyaset olarak ne yapıyoruz? Kışla Caddesi esnafı rezerv alanında, Malatya’daki en bürokratımızdan başlayarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz, AFAD Başkanımız, sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımıza kadar, bakan yardımcılarımız, ilgili genel müdürümüz, sahada sürekli varlık gösteren kentsel Dönüşüm Daire Başkanımız dedik ki, ‘Hiçbir şekilde, tek bir esnaf bile, şuranın altını çiziyorum, kiracı veya mülk sahibi hiç fark etmez, konteyner verilmeden yerinden çıkarılamayacak. Dolayısıyla bir, Kışla Caddesinde mülk sahibi veya kiracı, konteyneri verilmeden, konteynerindeki alt yapısı bitirilmeden, ‘Burası sizin ticari hayatınıza güvenle devam edebileceğiniz bir yer haline geldi’ kelam edilmeden hiç kimse alınıp boşluğa konulmayacak, böyle bir durum yok. Herkesin konteyneri, kiracı veya mülk sahibi hazırlanacak ve ondan sonra çıkış sağlanacak. Kışla Caddemizdeki esnaflarımız, Sümerpark ve Hürriyet Parkı devamında Millet Bahçesinde çevreye herhangi bir zarar verilmeden uygun yerlere konulacak. Kışla caddesinde eğer bir tek kişi bile çıkıp ‘mağdur edildim’ derse bu bizim mağduriyetimiz olur. Bu konunun çok yakın planda takipçisi olacağız.”

Şevket Keskin ve Milletvekili Ölmeztoprak, esnafların beklentileri ve deprem süreci ile ilgili olarak bir süre istişarelerde bulundular.

AdminAdmin