Medya Malatya
Medya Malatya
SAĞLIK

Mahsur Kalan Vatandaş Askeri Helikopterle Kurtarıldı

Mahsur Kalan Vatandaş Askeri Helikopterle Kurtarıldı
Paylaş:

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi kırsalında mantar toplamak için çıktığı arazide kalp krizi geçiren ve mahsur kalan 47 yaşındaki vatandaş, AFAD, UMKE ve 2. Ordu Komutanlığı’nın koordineli çalışmasıyla askeri helikopterle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi kırsalında mantar toplamak için araziye çıkan Selim Kaygusuz (47), Beydağı mevkiinde rahatsızlandı. Yakınlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgede kurtarma çalışması başlatıldı.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, şahsın Kozluk Mahallesi’nin yaklaşık 4 kilometre kuzeydoğusunda bulunan sarp ve engebeli arazide mahsur kaldığını belirledi. Bölgenin kara yoluyla ulaşım açısından güçlük oluşturması nedeniyle AFAD ve UMKE ekipleri tarafından hava desteği talep edildi.

Talep üzerine 2. Ordu Komutanlığı Tulga Kışlası’ndan askeri helikopter görevlendirildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu mahsur kalan vatandaş bulunduğu noktadan askeri helikopterle alınarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Selim Kaygusuz’un bilincinin açık olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kurtarma operasyonunda görev alan AFAD, UMKE ve 2. Ordu Komutanlığı personeline teşekkür ederek, tedavisi süren vatandaşa acil şifalar diledi.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SAĞLIK Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.