Medya Malatya
Medya Malatya
KAZA

"Malatya’daki tren kazasında risk özelleştirmede"

"Malatya’daki tren kazasında risk özelleştirmede"
Paylaş:

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dün TCDD Taşımacılık A.Ş. ile özel tren işletmecisi OMSAN’a ait yük trenlerinin çarpışmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, 2 vagonun devrilmesi nedeniyle hat kısa süreliğine trafiğe kapandı.

BTS açıklamasında, demiryolu kazalarının özelleştirme ve yapısal dönüşüm uygulamalarıyla bağlantılı olabileceğine dikkat çekti. Sendika, demiryolu işletmeciliğinin bir bütün olarak kamu eliyle, ehliyet ve liyakat esaslarına göre yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

BTS, kazaya karışan demiryolcu çalışanlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, kazanın gerçek nedenlerinin derinlemesine araştırılmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KAZA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.