Medya Malatya
Medya Malatya
EKONOMİ

TSO’dan İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Verecek Proje

TSO’dan İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Verecek Proje
Paylaş:

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından “İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz” projesi hayata geçiriliyor. Projeyle 90 kişiye yeni meslek kazandırılacağını belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, son teknoloji simülatörlerle gerçek saha risklerinden uzak, güvenli bir ortamda verilecek eğitimlerin bölgede ilk olacağını söyledi.

“İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz” projesi ile 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’nın yeniden inşa sürecinde kritik öneme sahip nitelikli iş gücü ihtiyacına kalıcı ve teknoloji odaklı çözüm sunulması hedefleniyor.

Simülatör Teknolojisi İle Güvenli ve İleri Düzey Eğitim

Proje kapsamında verilecek eğitimlerin geleneksel yöntemlerden farklı olarak son teknoloji simülatör cihazları ile gerçekleştirileceğini belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Göreve geldiğimiz 2018 yılından bugüne 350’yi aşkın eğitim, konferans ve çalıştaylar gerçekleştirdik. Üyelerimizi yeni gelişen bilgilerle donatırken, ihtiyaçları olan nitelikli personel sorununa da mesleki eğitim projeleriyle yanıt veriyoruz. Bu kapsamda Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İş Makinesi Operatörlüğü ile İstihdama ve Yeniden İnşaya Güç Veriyoruz projemizi hayata geçiriyoruz. Simülatör teknolojisi ile vereceğimiz eğitimler sayesinde kursiyerlerimiz, beko-loder, ekskavatör ve kule vinç kullanımını gerçek saha risklerinden uzak, güvenli bir ortamda öğrenme imkânı bulacak. Yakıt ve bakım maliyetleri minimize edilirken, kursiyerlere anlık geri bildirim sağlanacak. Pratik becerilerin hızlı ve etkin şekilde gelişmesi mümkün olacak. Eğitim süresince kursiyerlerimiz kanal kazma, kamyona yükleme ve kule vinç ile yük taşıma gibi gerçek hayat senaryoları üzerinde uygulamalı çalışmalar yapacak” dedi.

90 Kişiye Meslek Ve İstihdam Kapısı

Proje ile öncelikli olarak depremden etkilenen işsiz gençler ve dezavantajlı bireyler hedefleniyor. Toplam 90 kursiyere 684 saatlik yoğunlaştırılmış mesleki eğitim verilecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanarak, inşaat ve altyapı sektörlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli operatörler olarak istihdama kazandırılacak. Eğitimler, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi İŞGEM bünyesinde yer alan modern eğitim sınıflarında gerçekleştirilecek.

Kalıcı Eğitim Merkezi İle Sürdürülebilir Katkı

Proje kapsamında kurulacak atölye, yalnızca proje süresiyle sınırlı kalmayacak. TSO bünyesinde faaliyetini sürdürecek olan merkez sayesinde her yıl ortalama 90 yeni operatör daha yetiştirilmesi planlanıyor. Proje, Malatya’nın yeniden inşa sürecine katkı sunmanın yanı sıra, uzun vadede istihdamı artırarak bölge ekonomisine önemli bir ivme kazandıracak.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.