Medya Malatya
Medya Malatya
SPOR

Yeşilyurtspor’a PFDK’dan 55 bin TL para cezası

 Yeşilyurtspor’a PFDK’dan 55 bin TL para cezası
Paylaş:

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Malatya Yeşilyurtspor, 12 Bingölspor ile oynanan karşılaşmada yaşanan saha olayları ve talimatlara aykırı davranışlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından toplam 55 bin TL para cezasına çarptırıldı.

PFDK’nın 29 Ocak 2026 tarihli toplantısında alınan kararlara göre, Malatya Yeşilyurtspor Kulübü, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın ilgili maddeleri uyarınca 27 bin 500 TL para cezası aldı. Aynı müsabakada talimatlara aykırı davranışta bulunulması gerekçesiyle kulübe 27 bin 500 TL para cezası daha verildi.

Karşılaşmanın diğer tarafı olan 12 Bingölspor ise takım halinde sportmenliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40/2. maddesi uyarınca 9 bin 600 TL para cezası ile cezalandırıldı.

Bu haber Medya Malatya tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SPOR Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.